Een fragment van Panorama City. Foto: Kristie Legters

Een fragment van Panorama City. Foto: Kristie Legters 

Expositie van werk van Kristie Legters bij Ankomm’n

Algemeen

CORLE - Kristie Legters exposeert haar werk van 2 tot en met 27 september bij Ankomm’n onder de titel ‘Stedelijke Identiteiten – stad is taal, structuur en abstractie’. 

Het getoonde werk laat op het platte vlak en in de ruimte Kristie’s visie op de gebouwde stad en de beleving van ruimte zien. Haar werk is vooral herkenbaar in doorkijkjes met trappen of ladders. De laatste jaren maakt zij weer architectonische collages, waarbij eigen foto’s en pentekeningen gecombineerd worden met divers ander materiaal. De kijker verdwijnt voor even of langer in haar werk.  Men komt terug via dezelfde weg of via een van de trappen of ladders in het werk. Soms staat er een molen of brug centraal en bouwt ze de stedelijke omgeving er om heen. Al het knip- en snijwerk wordt handmatig gedaan; pentekeningen maakt zij zonder potloodstudie en kleurvlakken met krijt of verf. De keuze voor handwerk is heel bewust, het materiaal wil ze voelen, ruiken en zelf plakken met fotolijm. 

Kristie Legters exposeert meer dan 25 nieuwe collages. Omdat het werk kwetsbaar is zit het meestal achter glas. Nu zijn enkele werken gefotografeerd. Zo zijn deze werken als fotopaneel nu op een andere manier ook te zien zijn, minder kwetsbaar. Er is een keuze gemaakt, zo zijn verschillende series tot stand gekomen met titels als ‘stad is abstractie’, ‘panorama van een stad’, ‘architectuurtheater’ en ‘stad is rondo’.
Kristie maakt ook ruimtelijke architectonische objecten/installaties. Een voorbeeld hiervan ‘De Groene Stad’, is gemaakt voor 100 jaar Bauhaus in het Artem@Artis project dat in najaar 2019 werd gepresenteerd in Bocholt (D). In deze kubus van MDF, een soort grote kijkdoos, laat ze zien hoe steden verlevendigen met natuur en hoe de mens hiervan kan genieten.

Kristie is naast kunstenaar werkzaam als parttime docente beeldende vorming en Culturele en kunstzinnige vorming. In haar vrije tijd is ze rondleider en gastvrouw bij Villa Mondriaan. Ook is haar atelier en haar tuin te bezoeken op afspraak.  Kristie Legters, Badweg 10, Winterswijk ; kslegters74@gmail.com – 0543-524279 of 06-23548308. Zie ook Facebook: Kristie Legters.

Kristie Legters is alle zondagen op 5, 12, 19 en 26 september van 14.00 tot 16.00 uur bij Ankomm’n aanwezig. Gastgalerij Ankomm’n is te vinden aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk - Corle. Rijd de Mentinkweg in vanaf de Rondweg - West. Openingstijden donderdag tot en met maandag van 10.00 tot 17.00 uur, ‘s zondags 10.00 tot 18.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant