<p>De allerlaatste les voor Staring Educatie vond plaats bij school Woold. Hiervoor hoefde Dorien dit keer niet ver te gaan, want Woold is eveneens de buurtschap waar zijzelf woont. Foto: Ineke Obbink</p>

De allerlaatste les voor Staring Educatie vond plaats bij school Woold. Hiervoor hoefde Dorien dit keer niet ver te gaan, want Woold is eveneens de buurtschap waar zijzelf woont. Foto: Ineke Obbink

Dorien te Bokkel gaat met pensioen

25 jaar actief betrokken bij Natuur- en Milieueducatie in Winterswijk en omgeving

WINTERSWIJK - Dorien te Bokkel is het vertrouwde gezicht van Staring Educatie, de organisatie die NME- activiteiten aanbiedt aan scholen in de Oost- Achterhoek. Dorien heeft in de afgelopen (bijna) 25 jaar duizenden kinderen les gegeven in en over de Achterhoekse natuur en over belangrijke onderwerpen die hiermee te maken hebben. Dorien gaat nu met pensioen. Haar NME- tijd gaat welverdiende vrije tijd worden. Ze zal gemist worden als hartelijke en enthousiaste collega.

Dorien was vaak te vinden in de bossen als er natuuronderzoek werd gedaan, of langs de waterkant om kinderen te enthousiasmeren over het waterleven. Samen met natuurorganisaties en gemeenten nodigde ze eveneens kinderen uit om mee te helpen de natuur te onderhouden en te beschermen. Lessen werden aangepast aan de seizoenen en aan actuele onderwerpen en thema’s. De les ‘ Winterswijk onder de grond’ een interactieve les over geologie werd met veel enthousiasme ontwikkeld, waarbij het mede dankzij haar destijds ook mogelijk werd gemaakt voor kinderen om deel te nemen aan een excursie in de Winterswijkse Steengroeve.

Scholen kunnen zich inschrijven voor een NME- programma, waarbij Dorien zich maar al te graag in liet zetten om les te geven. In juni was ze nog te vinden bij het  Energiepark Huls in Ratum om een steentje bij te dragen aan de leuke les  ’Energiek Wenterswiek’ van Staring Educatie.

Staring Educatie groeit mee met de ontwikkelingen die er gaande zijn in de wereld. Zo werd er ingespeeld op het onderwerp klimaat- en klimaatverandering en hiervoor trok Dorien, samen met haar collega’s door de Achterhoek om klimaatlessen te geven. Een geweldige prestatie gezien de honderden groepen die samen met haar aan allerlei interessante en leerzame experimenten mochten mee werken. Een schot in de roos, want Dorien vindt dat NME toegankelijk moet zijn voor alle kinderen. Dankzij haar inzet en creativiteit kon zij een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kinderen in de Oost Achterhoek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden