Burgemeester past beleidsregel Opiumwet Winterswijk aan

Beleidsregel Opiumwet wordt in alle gemeenten ingevoerd

WINTERSWIJK – Burgemeester Joris Bengevoord heeft besloten de Opiumwet voor de gemeente Winterswijk te wijzigen. Het gaat daarbij om artikel 16b. Op die manier kan de ondermijning beter worden aangepakt. Van ondermijning is sprake bijvoorbeeld bij illegale hennepteelt in boerderijschuren en bedrijfspanden. In de Achterhoek is er al enige jaren een gezamenlijke aanpak van de ondermijning. De wijziging van de beleidsregel van de Opiumwet wordt in alle gemeenten ingevoerd.

De beleidsregel voor artikel 16b in het kader van de gemeentelijke Opiumwet is in 2017 ingevoerd. De praktijkervaringen van de laatste jaren hebben nu geleid tot een aanpassing en actualisering van deze regel.
De maatregelen die al naast elkaar konden worden ingezet, zijn versterkt doordat ze nu integraal gebruikt kunnen worden. Hierdoor is het gemakkelijker op te treden “tegen teelt, productie en de handel in drugs vanuit bijvoorbeeld koopwoningen en bedrijfspanden”.

Ook in de gemeente Winterswijk wordt hennepteelt met enige regelmaat ontdekt, waarna er tegen opgetreden wordt. Deze teelt kan niet alleen voor gevaar en overlast voor de omgeving zorgen, maar de handel in en de productie van drugs gaat gepaard met georganiseerde criminaliteit.
Dat leidt tot gevoel van onveiligheid in de directe omgeving ervan. Daarbij gaat het niet alleen om hennep, maar ook om synthetische drugs. De drugshandel op straat en in panden kan nu eveneens beter aangepakt worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden