Werk van Gerri Grijsen. Foto: PR
Werk van Gerri Grijsen. Foto: PR

Museumfabriek en Wereld van Wenters weer open

Algemeen

Museumfabriek en Wereld van Wenters weer open

Werk van Gerri Grijsen en Thijs Buit

WINTERSWIJK - Op dinsdag 15 juni worden de Museum Fabriek en museum De Wereld van Wenters weer opengesteld voor het publiek. In de Museum Fabriek kan men de historische weefgetouwen bezichtigen en in werking zien en schilderijen van Max van Dam bekijken.

Verder is er nog een gedeelte te zien van de expositie ‘75 jaar bevrijding’. Uiteraard is ook een blik op de geologische collectie alleszins de moeite waard.
In museum De Wereld van Wenters zijn tot 18 september beelden van Gerri Grijsen en schilderijen van Thijs Buit te bewonderen. En natuurlijk kan men dan meteen een bezoekje brengen aan de historische bakkerij.

Gerri Grijsen woont en werkt in Winterswijk. Haar bronzen beelden, vaak broze, langgerekte menselijke figuren, zijn kwetsbaar en sterk. Emotie en lichaamstaal spelen een belangrijke rol. Gerri geeft haar sculpturen een gevoel mee. Haar werk gaat over de waarde van het kleine alledaagse, over het belang van het kleine gebaar en over de kracht van de eenvoud. Kunst en creativiteit zijn haar eerste levensbehoeften. Het is een manier van kijken, leven en ervaren die overal doorheen speelt.

De sculpturen van Gerri worden in deze expositie gecombineerd met schilderijen van Thijs Buit. Kenmerkend voor Thijs is dat hij, zoals hij het zelf uitdrukt, ‘probeert zichtbaar te maken wat hem innerlijk beweegt’. Dit resulteert onder meer in fascinerende (bloem)stillevens en (zelf)portretten, maar vooral in landschappen, waarbij hij een voorliefde aan de dag legt voor de Zuid-Franse atmosfeer

De Museum Fabriek, Bedrijvencentrum Morsepoort, Laan van Hilbelink 6.10, is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.00 uur. Het Historisch informatiepunt, dat ook in de Museum Fabriek gevestigd is, is geopend op dinsdag en donderdag van 13.30 tot 17.00 uur.

Museum De Wereld van Wenters, Meddosestraat 38, 40 en 42, opent de deuren op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Uiteraard gelden voorlopig nog de door het kabinet vastgestelde coronamaatregelen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant