<p>Fiets mee op Hemelvaartsdag. Foto: PR Frappant</p>

Fiets mee op Hemelvaartsdag. Foto: PR Frappant

Op de pedalen voor de Achterhoekse horeca

JCI Oost-Achterhoek houdt fietstochten door de Achterhoek

WINTERSWIJK/AALTEN/LICHTENVOORDE - Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) houdt JCI Oost-Achterhoek fietstochten door de Achterhoek. Deelnemers kunnen onderweg smullen van diverse versnaperingen van lokale horecagelegenheden.

Vanuit drie verschillende plaatsen is het mogelijk om deel te nemen aan deze fietstochten. Er kan gestart worden in Winterswijk (Restaurant De Zwaan), Aalten (Suzie’s Farm) en in Lichtenvoorde (Het Blok). Om de deelnemers te spreiden en alles in goede banen te leiden is het mogelijk te starten tussen 10.30 uur en 12.30 uur.
De tochten worden gehouden onder het motto ’steun lokaal’, oftewel 'wi-j bunt d’r veur mekaar'. De volledige opbrengst gaat dan ook naar lokale horecagelegenheden. "Deze ondernemers zijn hard getroffen door de coronacrisis. Wij hebben gemeend ze een bescheiden steuntje in de rug te geven met de opbrengst van deze tocht", aldus Mathijs van Beem, namens de organisatie.

Geïnteresseerden die willen deelnemen kunnen via www.jcioa.nl/fietstocht kaarten kopen. Op de website staat tevens meer informatie over de deelnemende horecagelegenheden. Deelnemers krijgen per mail een bevestiging toegestuurd waarmee op Hemelvaartsdag de routes en deelnamebewijzen kunnen worden afgehaald.

Van Beem. "We hebben voor elke gemeente fietsroutes uitgezet met een lengte variërend van zo'n 15 tot 40 kilometer. We hebben ook rekening gehouden met slechtere weersomstandigheden. Mochten de weersomstandigheden tegenvallen, dan zijn er ook autoroutes beschikbaar voor de deelnemers. Onderweg krijgen de fietsers diverse versnaperingen aangeboden door de lokale horeca."

Over JCI Oost-Achterhoek
JCI Oost-Achterhoek (Junior Kamer) is aangesloten bij JCI Nederland, een vereniging voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk en de maatschappij willen ontwikkelen. JCI is een internationale organisatie met circa 170.000 leden in ongeveer 116 landen. Over heel Nederland verspreid zijn er ongeveer 2000 leden. De organisatie is niet politiek of religieus gebonden. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden