De Freule gaat dit jaar niet door. Foto: PR
De Freule gaat dit jaar niet door. Foto: PR

Geen Steengroeve Theater deze zomer

WINTERSWIJK - Deze zomer zal de voorstelling 'de Freule' in het Steengroeve Theater Winterswijk geen doorgang kunnen vinden. Woensdag heeft het bestuur van de Stichting dit tot haar grote spijt moeten besluiten.

Regisseur Jasper Verheugd en componist Jan Tekstra hebben speciaal voor het Steengroeve Theater de voorstelling over het leven en de executie van freule Judith van Dorth geschreven. De voorbereidingen van een voorstelling duren ongeveer anderhalf jaar maar in de laatste maanden ervoor zijn de decorbouwers en kostuumontwikkelaars erg druk. Dan starten ook de feitelijke repetities.
Door de grote onzekerheden omtrent de vaccinatiesnelheid en de beperkende maatregelen van de rijksoverheid zijn er de komende maanden te veel risico's en bedreigingen om al deze processen succesvol af te ronden. Daarmee staat ook de enthousiasmerende sfeerontwikkeling ernstig onder druk en dat is zeer onwenselijk voor een evenement dat leunt op honderden vrijwilligers. Het stuk verdient ook beter.

De kaarten blijven gewoon geldig, ook als de voorstelling volgend jaar tussen 8 en 13 augustus gegeven gaat worden. Het bestuur van de stichting betreurt dit besluit te moeten nemen, maar rekent op begrip. "In 2022 hopen we weer met honderden enthousiaste deelnemers vele duizenden gasten te verwonderen met een schitterende voorstelling in een uniek decor."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden