Het verwijsbord bij Bargerkempke en Bargerbosch is al geplaatst door Bert van Diest, vrijwilliger van het onderhoudsteam van Hart4Winterswijk . Foto: PR

Het verwijsbord bij Bargerkempke en Bargerbosch is al geplaatst door Bert van Diest, vrijwilliger van het onderhoudsteam van Hart4Winterswijk . Foto: PR

AED verwijsborden maken AED’s beter vindbaar

Algemeen

WINTERSWIJK - Stichting Hart4Winterswijk gaat AED verwijsborden plaatsen aan lantaarnpalen om de plek waar AED’s hangen beter kenbaar te maken bij de Winterswijkse bevolking. Voorzitter Johan G. Esendam vertelt over het hoe en waarom.

“Als bij 112 een melding binnenkomt van een hartstilstand, dan roept HartslagNu automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Zij krijgen de opdracht om te gaan reanimeren of eerst de dichtstbijzijnde AED op te halen. Bij een hartstilstand telt elke seconde, en elke vertraging en twijfel om dit levensreddende apparaat snel bij een reanimatie te kunnen inzetten, verkleinen de overlevingskans van het slachtoffer. Door plaatsing van AED verwijsborden met een pijl naar links of rechts aan lantaarnpalen, wordt tijdwinst behaald die de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk vergroten.”

Medewerking gemeente
Voor het plaatsen van de AED verwijsborden aan lantaarnpalen was toestemming nodig van de gemeente Winterswijk. “Voor de veiligheid en gezondheid van de Winterswijkse bevolking, hebben we graag onze medewerking verleend aan Hart4Winterswijk voor het plaatsen van de AED verwijsborden op strategische punten in de diverse woonbuurten", aldus een woordvoerder van de gemeente.”

100 AED's in Winterswijk
Esendam verder: "Bewoners weten vaak niet waar de AED in hun buurt hangt. Door het plaatsen van de AED verwijsborden op de invalswegen in de diverse buurten, zien de mensen elke dag de verwijzing waar de AED in hun buurt hangt. Als iemand in hun buurt dan een hartstilstand krijgt weten hulpverleners de AED sneller te vinden.”
Voor overige informatie over Hart4Winterswijk, het volgen van een reanimatiecursus, etc. en waar de 100 AED's in Winterswijk hangen kan men terecht op website https://hart4winterswijk.nl/.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant