<p>Jeugdleden in het net. Foto: PR Outdoor Winterswijk</p>

Jeugdleden in het net. Foto: PR Outdoor Winterswijk

Outdoor Winterswijk aanwinst in Winterswijks sportlandschap

WINTERSWIJK - In 2017 begon ontstond het idee om een vereniging te starten voor de outdoorsport. Oprichter van Outdoor Winterswijk, Jan Willem Hengeveld, heeft vervolgens jaren moeten lobbyen om gehoor te krijgen bij de gemeente Winterswijk, boeren, ondernemers en verenigingen om een locatie te vinden. Na diverse gesprekken, die op niets uitliepen, werd in oktober 2019 de locatie aan ’t Huitinkveld een feit. De thuisbasis van Trias en Hickory. De verenigingen hadden een ongebruikt veld en daar werd Outdoor Winterswijk met open armen ontvangen.

Het duurde echter nog tot juli 2020, voordat Outdoor Winterswijk eindelijk de locatie konden gaan inrichten. Ook werd de vereniging duidelijk gemaakt geen aanspraak te kunnen maken op gemeentelijke subsidie en moest de vereniging de aanleg van de locatie voor eigen rekening nemen. De sportfanaten lieten zich niet uit het veld slaan. Vrienden, vrijwilligers en bekenden gingen aan de slag met de bouw van een outdoorpark. Met als resultaat dat eind augustus de eerste try-out lessen gehouden werden.

In september is de vereniging van start gegaan met Survivalrun, Obstacle Course Racing en Hardlopen/Trail running. Al snel werd dit uitgebreid met Bootcamp. een officiële opening zat er niet in in verband met de coronamaatregelen. Het aantal leden steeg. Ook scholen wisten de weg naar het outdoorpark te vinden. Alle activiteiten werden en worden gehouden binnen de geldende RIVM maatregelen.
Medio december werd het ook voor de outdoorsport iets lastiger, aangezien de groepslessen niet meer mochten. Gelukkig konden de leden wel gebruik blijven maken van de locatie en werd er op individuele basis getraind. De jeugd kon nog wel door blijven trainen en heeft zelfs een groot deel, eind januari, zijn/haar Survivalrun diploma Brons behaald.

De locatie is inmiddels officieel gekeurd door de Survivalrun Bond en is sinds de start in september behoorlijk uitgebreid onder andere door de hulp van sponsoren en vrijwilligers. Outdoor Winterswijk heeft een hele enthousiaste jeugdgroep, die 2 keer per week traint en een selectiegroep (jeugd) die op de zondag een extra training volgt. Ondanks de coronamaatregelen en de winterperiode is het aantal leden gestegen naar 80.

De scholen hebben zich alweer gemeld, aangezien ze niet binnen hun sportlessen mogen geven, maar ook veel binnensportverenigingen hebben nu de weg gevonden om in contact te blijven met hun jeugd. Penta traint 2 keer per week op de locatie, de waterpolo jeugd (WWV) traint elke zaterdag op locatie en ook de handbal jeugd (HCW) komt met vijf groepen trainen.

Zodra het weer mag gaat de vereniging ook de clinics en verjaardagfeestjes weer oppakken en zal Outdoor Winterswijk gaan kijken waar nog verder uitgebreid kan worden in het aanbod, denk aan PT trainingen, interne wedstrijden, jeugd wedstrijden in de regio en samenwerken met aanverwante sporten (of uitbreiding hiervan).
Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op de website.


www.outdoorwinterswijk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden