Jongeren die voor het eerst mogen gaan stemmen, ontvangen  een boekje thuis. Foto: PR gemeente Winterswijk
Jongeren die voor het eerst mogen gaan stemmen, ontvangen een boekje thuis. Foto: PR gemeente Winterswijk

Burgemeester roept jongeren op te gaan stemmen

Algemeen

WINTERSWIJK - Burgemeester Joris Bengevoord heeft alle jongeren in Winterswijk die voor de eerste keer mogen stemmen uitgenodigd hun stem te laten gelden bij verkiezingen voor de Tweede Kamer op woensdag 17 maart.

In een persoonlijke brief roept de burgemeester de 580 ‘eerste-keer-stemmers’ in zijn gemeente op om te gaan stemmen. “Met het uitbrengen van jouw stem bepaal jij mede hoe ons land de komende vier jaar wordt bestuurd. Maak daarom gebruik van jouw stemrecht op woensdag 17 maart bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Want elke stemt telt!”, schrijft de burgemeester.

Bij de brief ontvangen de jongeren ook het boekje Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen van Titia Hoogendoorn. Hierin staat waarom het belangrijk is om te gaan stemmen, hoe je kiest op wie je stemt en hoe het precies in zijn werk gaat als je het stembureau binnenloopt. Het is een leuk en informatief boekje voor iedereen die voor het eerst mag stemmen en een bewuste keuze wil maken.

De brief en het boekje valt deze week op de deurmat bij alle Winterswijkse jongeren die dit jaar voor het eerst mogen stemmen.

Jongeren die voor het eerst mogen stemmen krijgen het boekje thuis. Foto: PR Gemeente Winterswijk

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant