Automaatje helpt om mensen naar de vaccinatielocatie te rijden. Foto: PR
Automaatje helpt om mensen naar de vaccinatielocatie te rijden. Foto: PR

Automaatje helpt mensen naar vaccinatielocatie

Algemeen

WINTERSWIJK - Voor niet mobiele inwoners regelt Automaatje, een initiatief van de Winterswijkse Uitdaging, het vervoer naar vaccinatieplekken. Onder normale omstandigheden moeten deelnemers ingeschreven staan bij Automaatje. In verband met corona kan nu echter elke niet mobiele inwoner, ongeacht leeftijd, een beroep doen op Automaatje.

Om aan de verwachte vraag te kunnen voldoen is er onlangs een oproep voor chauffeurs geplaatst. Naar aanleiding van deze oproep hebben zich maar liefst tien nieuwe chauffeurs gemeld. De auto's van deze chauffeurs zijn alle voorzien van een coronascherm en desinfectiematerialen. Zij helpen de niet mobiele Winterswijker graag op weg. Als je van Automaatje gebruik wilt maken dien je wel zelfstandig in- en uit te kunnen stappen, daarnaast dienen de deelnemers, ivm de 1,5 meter regel, op de rechterachterbank plaats te nemen en tijdens de hele rit een mondkampje te dragen. Iedereen die gebruik wil maken van deze service kan op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur, het liefst twee dagen voor de geplande rit, contact op te nemen met Automaatje. Telefoonnummer 0543 - 200036. De dienstdoende vrijwilligers helpen niet mobiele Winterswijkers graag op weg.

Meldpunt voor hulp!
Sinds het begin van corona heeft de Winterswijkse Uitdaging een hulplijn. Inwoners die hulp nodig hebben kunnen zich hier melden. Om hulpvragen op te lossen staan ruim tachtig vrijwilligers klaar die graag iemand willen helpen. Vragen om hulp kan digitaal, ga daarvoor naar https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt en klik op Meldpunt. Vul het formulier in en één van de vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt neemt contact op. Uiteraard kan men, op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur, zich ook telefonisch melden. Bel hiervoor 0543 200026

Er is vraag naar jou

Bekijk de vacatures op de site van het Vrijwilligerspunt, hier vind je leuk en afwisselend vrijwilligerswerk op basis van je eigen behoeftes. Er zijn nieuwe vacatures. Mis ze niet en meld je aan.
Een paar voorbeelden: Stichting Hart4Winterswijk zoekt een coördinator opleidingen, Steengroevetheater zoekt handige Harry’s voor de decorbouw, Zorgboerderij de Zonnebloem zoekt een vrijwilliger voor het samen koken, daarnaast heeft men, nog een vacature voor een creatieve ondersteuner. Zo zijn er nog meer vacatures die ook jou een zinvolle invulling van je vrije tijd kunnen bezorgen. Bijzonderheden vind je op https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures Uiteraard mag je je ook telefonisch melden. We zijn dagelijks tussen 9.00 en 12.00 uur ter bereiken via 0543-200026.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant