Mariëlle Hukker interviewt gasten met een sterke mindset voor haar podcast
Mariëlle Hukker maakt podcasts. Foto: Eigen foto
Mariëlle Hukker maakt podcasts. Foto: Eigen foto

Mariëlle Hukker interviewt gasten met een sterke mindset voor haar podcast

WINTERSWIJK - Anderhalf jaar geleden vatte Mariëlle Hukker het plan op podcasts te gaan verzorgen. Dat plan voerde ze niet uit, want dacht ze: "Wie zit er nou op mijn podcasts te wachten?” In deze lockdown startte ze alsnog. Dat blijkt een schot in de roos.

Door Sander Damen

"In de lockdowns valt mijn werk zo goed als weg”, vertelt Mariëlle die yogalessen en massages geeft en daarnaast mensen coacht op het gebied van mentale weerbaarheid. "In de eerste lockdown startte ik daarom met Instagram Stories waarin ik tips en verhalen over mentale weerbaarheid, een positieve mindset, deelde. Daar werd positief op gereageerd.”

Positieve mindset centraal
"In mijn werk als yogadocent, coach en masseur staat weerbaarheid centraal”, vervolgt Mariëlle. "Door een positieve mindset krijg je rust in je hoofd en kan je beter omgaan met teleurstellingen.”
De tweede lockdown was een teleurstelling waar ze zelf ook mee om moest leren gaan. "Het fijne aan mijn werk vind ik dat iets voor een ander kan betekenen”, vertelt Mariëlle. "Toen ik door de lockdown mijn werk nauwelijks meer kon doen dacht ik 'Hoe kan ik nu wat voor een ander betekenen?' 'Wat kan ik nog meer doen?'”

Gestimuleerd door de reacties op haar Instagram Stories besloot Mariëlle haar plan voor podcasts, een soort radioprogramma maar dan gemaakt voor sociale media, alsnog uit te gaan voeren. In de podcasts interviewt ze mensen die in hun leven met tegenslagen of moeilijkheden geconfronteerd zijn en daar sterker uit zijn gekomen. "Mensen die zeggen 'ik heb dat en dat meegemaakt', maar ik heb dat doorstaan,” aldus Mariëlle die op Spotify en Applepodcasts te vinden is onder de naam Mindsettalks.

Vijfhonderdvijftig luisteraars
In de eerste uitzending introduceerde ze zichzelf. In de tweede sprak ze met Mirte Kuipers Ros. Mirte was in het verleden een tennistalent, was een bekend gezicht bij het ter ziele gegane Fitnesscentrum De Tuunte en startte in het afgelopen coronajaar haar eigen sportschool 'Go Round'.
"Ik volg haar al heel lang via sociale media en omdat ze ook mijn personal trainer is, wist ik veel over haar en wat ze allemaal heeft meegemaakt,” aldus Mariëlle. De derde podcast is met Henrike Oonk van der Veer, dirigent en muziekdocent. "Ook haar volg ik al langer”, vertelt Mariëlle. "Zij is in het afgelopen jaar enorm afgevallen. Het gaat me niet om die kilo's maar wel om de andere manier van denken en tegen dingen aankijken.”

Voor Mariëlle besloot met de podcasts te beginnen, hoopte ze ongeveer vijftig luisteraars te trekken. Het zijn er nu zo'n vijfhonderdvijftig en de teller loopt door. Dat is op zich al leuk, maar gaandeweg blijkt het ook zakelijk gezien een goede zet te zijn. "Juist nu we verplicht gesloten zijn, is het belangrijk zichtbaar te zijn en te blijven”, zegt Mariëlle. "Door de podcasts houd ik contact met mijn klanten. Het leuke is dat de podcast enorm veel gedeeld worden op social media en dat ik zelfs benaderd word door mensen uit Friesland, Brabant en Amsterdam die geïnteresseerd zijn in een coachingstraject bij mij. Ik weet dan ook zeker dat als de lockdown straks voorbij is, ik met de podcasts door zal gaan.”

Op haar podcasts ontvangt Mariëlle op diverse manieren positieve reacties. "Via Facebook en Instagram natuurlijk, maar ook een op een,” vertelt ze. "Ik zie ook dat de podcasts massaal gedeeld wordt.”

Geen druk
Geen redenen om er niet mee door te gaan, dus. Voor komende podcasts heeft ze al een aantal gasten op het oog. "Ik wil graag inspirerende mensen spreken”, vertelt ze. "Ik heb al een aantal andere gasten op het oog. Inspirerende en bijzondere mensen.” Dat Mariëlle tot nog toe vrouwen als gast voor haar podcast heeft gehad, betekent niet dat ze geen mannen voor haar microfoon zal krijgen. ,"Zeker niet,” zegt ze hierover. "Ik heb ook een aantal mannen op het oog die ik graag zou willen interviewen. Voor nu zijn het vrouwen omdat ik me daar veilig bij voel, maar ik wil zeker ook mannen interviewen.”

Mariëlle legt zichzelf geen druk op, als het gaat om de frequentie van podcast: "Ik hoef absoluut niet elke week een podcast te maken, denk dat een keer in de maand genoeg is, veel meer tijd moet er niet tussen zitten, want ik wil graag op de radar blijven, zichtbaar zijn.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden