Gezellig avondje voor iedere Winterswijker: muziekbingo met borrelbox
<p>Melvin Dijkema en Tobie Spelbrink. Foto: Nicky Heinne - Fotografie&nbsp;</p>

Melvin Dijkema en Tobie Spelbrink. Foto: Nicky Heinne - Fotografie 

Gezellig avondje voor iedere Winterswijker: muziekbingo met borrelbox

WINTERSWIJK - Op 30 januari is er weer een groot evenement in Winterswijk. Een coronaproof evenement, uiteraard. Melvin Dijkema, muziekproducer en dj-opleider, bedacht de Beats & Borrel muziekbingo. Voor de uitvoering benaderde hij het bestelplatform Winterswijkeet.nl dat enkele weken geleden door een aantal Winterswijkse horecaondernemers gelanceerd werd. Wie voor 25 januari een borrelbox bij een van de deelnemende horecaondernemers bestelt, krijgt daarbij een bingokaart en kan dan meedoen aan de muziekbingo.

Door Sander Damen

Op die bingokaart staan geen getallen maar titels van liedjes. De bingoleider is dan ook geen suffige aan een rad draaiende spelleider, maar Melvin Dijkema die muziek aan elkaar mixed en 'een leuke avond thuis voor iedereen' verzorgt. De deelnemers strepen de liedjes die Melvin draait af op hun kaart. De eerste die de kaart vol heeft, wint de hoofdprijs. De kans op een prijs is groot, want er zijn al meer dan veertig prijzen en dat aantal groeit nog dagelijks. "Als je wilt winnen, moet je wel goed opletten”, lacht Tobie, "want als je een liedje mist, krijg je de kaart nooit vol.”

Familie en vrienden
Melvin kwam op het idee voor de muziekbingo tijdens de eerste lockdown. "Ik bedacht het toen voor familie en vrienden”, licht hij toe. "Toen de tweede lockdown kwam, was ik net de dj-cursus die ik voor Boogie Woogie uitvoerde aan het afronden. Er moest nog maar een les van de acht plaatsvinden.”

Op een gegeven moment wilde Melvin weer wat met muziek doen. Iets voor andere mensen betekenen. Een beetje plezier en vreugde brengen in een voor heel veel mensen moeilijke periode. "De muziekbingo is een leuke manier om met elkaar bezig te zijn”, zegt Melvin. "Omdat ik ook iets voor de horeca wilde doen omdat die het zo lastig hebben, benaderde ik Winterswijkeet.nl.”

Tobie Spelbrink, initiatiefnemer van Winterswijkeet.nl, dat inmiddels al negentien deelnemende horecabedrijven omvat, was direct enthousiast. Melvin en hij gingen direct aan de slag om de plannen uit te werken. "We besloten te gaan werken met borrelboxen die je via Winterswijkeet.nl kan bestellen”, vertelt Tobie. "Je kiest dan voor een borrelbox van je favoriete Winterswijkeetdeelnemer. Dat kan een warme box zijn of een koude. Bij je bestelling krijg je dan een gepersonaliseerde bingokaart. De kosten van de box zijn afhankelijk van bij wie je bestelt.”

Bingo
De bingo start de 30e januari om 19.30 uur en wordt uitgezonden op YouTube. Spelleider en DJ Melvin heeft zijn set dan in De Lamme staan, een van de deelnemende restaurants. "Ik doe vier verschillende rondes”, vertelt hij. "Jaren 80, jaren 90, Nederlandstalig en 'Foute muziek'.”

"Wie het eerst bingo heeft, moet mij een app sturen met een foto van je kaart”, licht Tobie toe. "Als je bingo hebt, komen we direct je prijs brengen."
"Bij een valse bingo moet je een liedje zingen,” lacht Melvin.

De kans op een prijs is groot. "Wij hebben diverse ondernemers gevraagd of ze een prijs beschikbaar wilden stellen”, vertelt Tobie. "We zijn begonnen op de weekmarkt en daar was het enthousiasme groot. Je kan kibbeling, döner of een broodje hamburger winnen, waardebonnen voor producten maar ook een bon voor een overnachting plus ontbijt. Er zijn al meer dan veertig prijzen en we hebben nog niet iedereen gesproken. Iedereen is laaiend enthousiast.”

Breed gedragen
Tobie's partner Nicol schuift bij het gesprek aan en haakt in. "Dat het zo breed gedragen is onder horeca, winkeliers en marktkooplui (de welbekende 3 eenheid die Winterswijk mooi maakt) vind ik het mooie aan deze actie. Iedereen is enthousiast. Mensen hebben behoefte aan iets leuks en krijgen er nu al energie van. Het wordt een leuke positieve avond voor iedere Winterswijker.”

"Toen wij Winterswijkeet.nl startten wilden we meer zijn dan alleen een bestelplatform,” vertelt Tobie. "Ons motto is 'Samen maken we Winterswijk'. Daar is deze muziekbingo een goed voorbeeld van. En al helemaal omdat we bingokaarten gratis weggeven aan mensen die van de voedselbank afhankelijk zijn. We moeten samen deze tijd door."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden