Hendrik-Jan Mensink ontvangt de erepenning van de gemeente. Foto: PR Gemeente Winterswijk

Hendrik-Jan Mensink ontvangt de erepenning van de gemeente. Foto: PR Gemeente Winterswijk

Hendrik-Jan Mensink krijgt gemeentelijke erepenning voor inzet behoud SKB

Algemeen

Winterswijkse IJs Vereniging krijgt 100% Winterswijk Trofee, Pui Promotie Prijs gaat naar pianohandel Westera

WINTERSWIJK - Hendrik-Jan Mensink (45) heeft de zilveren erepenning van de gemeente Winterswijk gekregen voor zijn inzet voor het behoud van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Dit is maandagavond bekendgemaakt tijdens de online nieuwjaarsuitzending van de gemeente Winterswijk.

Hendrik-Jan Mensink is geboren Winterswijker en eigenaar van vakantiepark De Twee Bruggen. Naast het runnen van zijn bedrijf, zet hij zich ook in voor de Winterswijkse samenleving. Het gemeentebestuur heeft besloten hem de erepenning van de gemeente Winterswijk toe te kennen vanwege zijn enorme inzet voor het behoud van een volledig ziekenhuis in Winterswijk. Onder zijn voorzitterschap van de Stichting Behoud SKB ontstond er in Winterswijk een beweging die zorgde voor het behoud van een aantal essentiële afdelingen voor het SKB en daarmee het behoud van de ziekenhuiszorg voor de Oost-Achterhoek.

Erepenning gemeente Winterswijk
De gemeenteraad van Winterswijk heeft de erepenning op 29 mei 1980 ingesteld. Het gemeentebestuur kan de erepenning als blijk van waardering en dankbaarheid toekennen aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente en/of plaatselijke gemeenschap. De erepenning bestaat uit een legpenning met inscriptie en een oorkonde.

100% Winterswijk Trofee
De Winterswijkse IJs Vereniging (WIJV) heeft dit jaar de 100% Winterswijk Trofee gekregen. De Pui Promotie Prijs ging naar pianohandel Westera.

De prijswinnaars werden maandagavond 4 januari bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsuitzending van de gemeente Winterswijk die voor alle inwoners online te volgen was.

Volgens de jury van de 100% Winterswijk Trofee is de Winterswijkse IJs Vereniging (WIJV) er vorig jaar het best in geslaagd om Winterswijk op een positieve manier op de kaart te zetten. De oudste sportvereniging van Winterswijk nam op 1 november de nieuwe accommodatie aan de Bataafseweg in gebruik. Door toepassing van de modernste technieken kon op 30 november al na één nachtvorst geschaatst worden op de krabbelbaan. Daarmee was de baan van de WIJV in 2020 de enige natuurijsbaan in Nederland waarop geschaatst kon worden. Dit nieuws haalde niet alleen de lokale en regionale pers, maar zelfs de landelijke media.

De 100% Winterswijk Trofee wordt jaarlijks toegekend aan de persoon of instelling die Winterswijk in het voorbije jaar het beste heeft gepromoot. In de jury zitten vertegenwoordigers van de plaatselijke VVV, winkeliersvereniging ABH-City, Ondernemerskring Winterswijk (OWIN), Horeca Nederland, Stichting Winterswijk Marketing en gemeentebestuur.

Pui Promotie Prijs 2020
De Pui Promotie Prijs is dit jaar toegekend aan Westera Piano’s & Vleugels. Pianohandel Westera is al sinds 1964 gevestigd in de Meddosestraat. “De Meddosestraat is van oorsprong een winkelstraat met kleinschalige karakteristieke panden. In de jaren zestig/zeventig is de begane grond van de panden 49 en 51 samengevoegd tot één grotere winkel. Bij de verbouwing van de panden in 2020 zijn de gevels van de twee afzonderlijke panden weer duidelijk herkenbaar gemaakt met eigen passende winkelpuien. Een goed voorbeeld voor anderen”, oordeelt de jury van de Puiprijs.

De Pui Promotie Prijs wordt jaarlijks toegekend aan de ondernemer die zijn pand in het afgelopen jaar op de meest voorbeeldige wijze heeft verbouwd. De prijs bestaat uit een fraai ingelijste foto van het winnende pand. De jury van de Pui Promotie Prijs bestaat uit vertegenwoordigers van winkeliersvereniging ABHCity, Adviescommissie Cultuurhistorie, Gelders Genootschap en gemeente Winterswijk.

Marlies Joldersma bracht de 100% Winterswijk trofee naar de Winterswijkse IJs Vereniging. Foto: PR Gemeenste Winterswijk.
Westera Piano's en Vleugels wonde de Pui Promotieprijs. Foto: PR Gemeente Winterswijk

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant