Afbeelding

Samen maken we in 2021 Winterswijk mooier

Algemeen

Samen maken we in 2021 Winterswijk mooier

WINTERSWIJK - Op 2 december opende Koningin Maxima in Den haag het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. De landelijke campagne 'Mensen maken Nederland' is onderdeel van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. De Winterswijkse Uitdaging/Vrijwilligerspunt heeft daar 'Mensen maken Winterswijk' van gemaakt. Maandelijks zal er aandacht aan een bepaalde groep vrijwilligers geschonken worden. Het Vrijwilligerspunt wil met deze campagne meer mensen enthousiast maken voor vrijwilligerswerk. De lokale campagne Mensen maken Winterswijk mooier roept Winterswijkers op om meer vrijwilligerswerk te gaan doen.

Ook - of misschien wel juist - als je niet direct met vrijwilligers werkt, kan elke organisatie een wezenlijke bijdrage leveren aan het ondersteunen en blijvend op de kaart zetten van vrijwillige inzet. Samen geven we antwoord op maatschappelijke vraagstukken in Winterswijk. Iedere organisatie in Winterswijk die zich inzet om vrijwillige inzet te ondersteunen of stimuleren is van harte welkom om mee te doen aan Mensen maken Winterswijk. Dit kan zijn de gemeente, maar dit kunnen ook bedrijven, werkgevers, onderwijsinstellingen, onderzoekers, intermediairs en nog veel meer organisaties zijn. Als een organisatie zich in wil zetten om meer en nieuwe mensen te waarderen en te betrekken om zich in te zetten voor een ander, dan biedt het Vrijwilligerspunt daarvoor activiteiten, tools en inspiratie aan.

Mensen maken Winterswijk staat voor een beweging. Samen kunnen we meer aandacht voor het vrijwilligerswerk genereren en meer en nieuwe mensen bij het vrijwilligerswerk betrekken.
Nieuwe mensen kunnen nieuwe vrijwilligers zijn die uit een andere doelgroep komen dan de groep vrijwilligers die nu in een organisatie vertegenwoordigd zijn. Dat kunnen zowel mensen zijn die tijdelijk geen vrijwilligerswerk doen, maar dit wel gedaan hebben. Maar er zijn ook mensen die nog nooit vrijwilligerswerk hebben gedaan en nog kunnen ontdekken wat helpen voor een ander en voor zichzelf kan betekenen. Bij nieuwe doelgroepen valt te denken aan: Jongeren (bijvoorbeeld MBO/HBO/WO-studenten, scholieren, starters op de arbeidsmarkt), ouderen (bijvoorbeeld 55+ ers of gepensioneerden), vrijwilligers met een andere culturele achtergrond (bijvoorbeeld nieuwkomers, geboren in een ander land, vluchtelingen, expats), vrijwilligers met een beperking (bijvoorbeeld lichamelijk, psychisch, verstandelijk), vrijwilligers met een speciale interesse/expertise of talent (bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, evenementen, specifieke expertise, projectvrijwilligers), vrijwilligers uit sociale verbanden (bijvoorbeeld gezinnen, vriendengroepen, wijken, werknemersvrijwilligers (bijvoorbeeld Corporate of MKB-bedrijven)).

Alleen samen kunnen we Winterswijk in 2021 nog mooier en beter maken. Iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk kan zich, voorlopig alleen digitaal, melden bij info@vpwinterswijk.nl. Ook kan men telefonisch contact opnemen. Onze coördinatoren zijn op werkdagen te bereiken via 0543-200026. De Winterswijkse Uitdaging/Vrijwilligerspunt wenst de inwoners van Winterswijk en vooral ook de toekomstige vrijwilligers, een mooi 2021.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant