De kerstboom in de Jacobskerk. Foto: Ans ter Horst
De kerstboom in de Jacobskerk. Foto: Ans ter Horst

Alle kerkdiensten PGW rond Kerst online

Algemeen

WINTERSWIJK – Kerst is een groot en belangrijk feest in de christelijke traditie. Velen zijn aangetrokken om juist dan de kerk te bezoeken. Dat de corona maatregelen andere beslissingen noodzakelijk maken, voelt tegennatuurlijk, vindt de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Winterswijk (PGW). De overheid heeft een harde, vergaande lockdown afgekondigd. Dit is voor de PGW aanleiding om tot en met 17 januari de kerkdiensten zonder kerkgangers te houden, ook tijdens Kerst. Evengoed heeft de PGW een gevarieerd aanbod ontwikkeld dat met name thuis op elk gewenst moment via internet gevolgd kan worden.

Met spijt in haar hart constateert de Protestantse Gemeente Winterswijk (PGW) dat het verbindende feest in 2020 vooral ‘online’ is wat betreft de kerkgang. De PGW richt zich daarbij naar het advies van de Protestantse Kerk Nederland en de oproep van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken. Zowel de Jacobskerk op de Markt als de Zonnebrinkkerk zijn afgelopen periode voorlopig voorzien van de juiste audio- en videoapparatuur om via YouTube onderdeel van de gemeente te kunnen zijn, vanuit de eigen huiskamer.

Alles online
Feest vieren wil je met velen doen, kerken zitten op kerstavond doorgaans bomvol, meerdere diensten achtereen leiden de bezoekersstromen in goede banen. Maar de PGW kan nu geen gasten toelaten. In de plaats hiervan is er op Kerstavond om 23:00 uur een rechtstreekse uitzending vanuit de Jacobskerk met dominee Freerk Hovinga.

Op Eerste Kerstdag vindt er om 10:00 uur in datzelfde gebouw een ochtendviering plaats met dominee Theo Parmentier.

Alle vieringen rondom Kerst zullen worden aangeboden via het eigen YouTube kanaal. Vanaf Kerstavond is de Kerstnachtdienst te bekijken die is opgenomen in de Zonnebrinkkerk, met medewerking van de huisband van de kerk (PGW-band) en dominee Freerk Hovinga. Er is in deze uitzending ook een kerstverhaal voor de kinderen.

Helder Licht
De PGW werkt met andere lokale kerken samen in het project Helder Licht op Kerstavond. Op www.helderlichtwinterswijk.nl is op 24 december vanaf 19:30 uur te zien hoe de ster rijst en Winterswijk symbolisch verlicht.

De PGW wenst iedereen een gezegende Kerst in goede gezondheid en heet iedereen welkom bij de online vieringen.


info: www.pgwinterswijk.nl

www.youtube.com (PG Winterswijk)

www.helderlichtwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant