Lichtpuntje tijdens donkere wintermaanden
<p>Een klein cadeau de deur kan al veel licht brengen. Foto: Present Winterswijk</p>

Een klein cadeau de deur kan al veel licht brengen. Foto: Present Winterswijk

Lichtpuntje tijdens donkere wintermaanden

WINTERSWIJK - Januari en februari zijn de maanden van de winterdip. De feestdagen zijn net voorbij, de dagen kort en grauw. Met name voor mensen die alleen zijn, weinig geld hebben of ziek zijn, is het fijn dat iemand deze maanden iets verlicht. Daarom organiseert Present Winterswijk in deze maanden de Lichtpuntjesactie. Met deze actie wil Present licht en aandacht verspreiden, waardoor mensen zich niet vergeten voelen.

Wat doet een Lichtpuntje?
Van begin januari tot eind februari brengt een vrijwilligers als ‘Lichtpuntje’ drie tot vier keer een presentje bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Iedereen, alleen, samen met een vriend(in) of als gezin, kan zich aanmelden als Lichtpuntje. Je mag zelf verzinnen hoe je iemand anders verrast. Doe iets wat jullie leuk vinden. Breng iets lekkers, een kaart, een letterlijk ‘lichtje’, een gedicht, een boekje, een bloemetje, enzovoort. Maak een praatje aan de deur, maak samen een korte wandeling of hang gewoon een klein cadeautje aan de deur. Een klein gebaar kan al heel veel licht brengen en het gaat zeker niet om de hoeveelheid of dure dingen. Houd wel rekening met de op dat moment geldende RIVM-maatregelen.

Voor wie word je een Lichtpuntje?
Ouderen, jongeren, kinderen, ziek en gezond, eigenlijk komt gewoon iedereen die wat extra aandacht verdient in aanmerking als ontvanger van attenties van een Lichtpuntje. Present werkt hiervoor samen met hulpverleners, zij melden hun cliënten die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken aan.

Aanmelden en meer informatie
Wie alleen of samen met het gezin, een vriend/vriendin of collega een lichtpuntje voor iemand wil zijn, kan zich aanmelden via www.presentwinterswijk.nl/lichtpuntjesactie. Voor meer informatie kan men mailen naar Anneke van Nierop, projectcoördinator Present Winterswijk: annekevannierop@presentwinterswijk.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden