Duurzaamheid bij mkb-bedrijven: 5 tips

Het grootste gedeelte van Nederland werkt bij een mkb-onderneming. Deze bedrijven zijn enorm van invloed op het milieu en verbruik van middelen. Om kleinere bedrijven een handje te helpen, hebben we hier een aantal tips op een rijtje gezet. Dit maakt het gemakkelijker om duurzaam te zijn.

Tip 1: doe vergaderingen of bedrijfsbezoeken op afstand

Vergaderingen of bedrijfsbezoeken zijn steeds eenvoudiger op afstand te doen. Doe dit via Microsoft Teams, Zoom of andere software om een videogesprek mee te doen. Deze technologie is ideaal om op afstand te overleggen. Elkaar in het echt blijven zien? Spreek dan eens per kwartaal of jaar af. Zo lukt het om een warme band met elkaar te houden en is het geen enkel probleem om elkaar het overgrote deel van de tijd online te spreken. De afwisseling tussen online en fysieke ontmoetingen is een balans om zelf te vinden.

Tip 2: gebruik duurzame koffiebekers 

Duurzame koffiebekers zijn er in verschillende soorten en maten. De bekers zijn een uitstekend alternatief om koffie in uit te schenken. Duurzame bekers zijn gemaakt van papier dat van de juiste bronnen komt. Materiaal dat gemakkelijk te recyclen is om er nieuwe bekers van te maken of het zijn biologische afbreekbare koffiebekers, zoals koffiebekers van bioplastic.

Tip 3: koop lokaal

Door lokaal te kopen, is het mogelijk om op transport te besparen. Zowel producten als diensten zijn lokaal in te kopen. Tijdelijke kracht inschakelen? Kies dan voor iemand in de buurt. Samen lunchen? Kies dan zoveel mogelijk ingrediënten die uit de buurt komen. Vooral bij verse producten is het goed om hierop te letten. Dit verlaagt de carbon footprint.

Tip 4: moedig recyclen aan

Recyclen is iets dat steeds belangrijker wordt voor een duurzame wereld. Vraag bij het afvalverwerkingsbedrijf na welke soorten afval er te scheiden zijn. Zo weet iedereen hoe het afval ingezameld wordt en is dit apart te verwerken door het afvalverwerkingsbedrijf.

Tip 5: compenseer grote reizen

Zijn er veel grote reizen naar het buitenland? Overweeg dan om de CO2-uitstoot van dit reizen te compenseren. Er zijn allerlei organisaties die dit voor je regelen, door bomen te planten of bestaande CO2-uitstoot te verminderen.

Dit artikel wordt u aangeboden door goedkopekoffiebekers.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

De gemeente Winterswijk wil volgend jaar minder informatie publiceren op de gemeentepagina's in de krant en meer inzetten op digitale informatievoorziening. Wat vindt u hiervan?Reageren!