Vacatures voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Ook deze week zijn er diverse vacatures voor vrijwilligers.

Automaatje
Momenteel maken 265 Winterswijkers gebruik van Automaatje. Ivm de grote drukte en het feit dat men momenteel, ivm corona, over minder actieve chauffeurs kan beschikken hebben de coördinatoren van Automaatje besloten voorlopig geen nieuwe deelnemers meer toe te laten. In principe worden alleen ritten met een medische achtergrond bemiddeld. Waarbij er uiteraard wel creatief met deze medische achtergrond om wordt gegaan.
Vijfenveertig inwoners van Winterswijk waren voor corona actief als chauffeur. Vooral in verband met het feit dat zij tot de risicogroep behoren, kan men echter momenteel slechts een beroep doen op enkele chauffeurs. Voor meer informatie over ANWB Automaatje kan men altijd telefonisch contact opnemen met 0543 200 036 mailen kan ook samenrijders@vpwinterswijk.nl

Klusmaatjes gezocht
Word jij geroemd vanwege je gouden handjes? Ben jij de aangewezen persoon om een schilderijtje op te hangen of lampje te vervangen? Dit is je kans om mensen te helpen die het zelf niet kunnen. Naast de gouden handjes, zijn we ook op zoek naar groene vingers voor de kleinere tuinklussen! Gouden handjes met groene vingers zou helemaal mooi zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet. Als klusmaatje doe je zo nu en dan kleine klusjes bij mensen thuis die dat om wat voor reden dan ook niet zelf kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze daar fysiek niet toe in staat zijn of gewoon niet zo handig zijn. Om dezelfde reden worden tuinmaatjes gezocht, die lichte onderhoudswerkzaamheden in de tuin doen. Dus heb je twee rechterhanden of groene vingers en ben je sociaal, dan komt het Kluspunt graag met je in contact. Mailen kan naar kluspunt@vpwinterswijk.nl

Aandacht voor kinderen
Bibliotheek Oost-Achterhoek helpt kinderen die moeite hebben met taal. Om die reden is men een samenwerking met de VoorleesExpress aangegaan. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang kom je als vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders streef je ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Als voorlezer van de VoorleesExpress ga je twintig weken lang, bij een gezin thuis voorlezen aan kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Je doet dit één keer per week op een vaste middag of avond. Door interactief voor te lezen stimuleren we de taalontwikkeling, versterken we het gevoel voor taal en vergroten we de woordenschat van deze kinderen. Heb je interesse en wil je als vrijwilliger voor de VoorleesExpress aan de slag? Of wil je graag nog iets meer weten? Meld je dan aan bij het Vrijwilligerspunt.

Belangstellenden kunnen van maandag tm donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur natuurlijk altijd even binnen lopen bij het Vrijwilligerspunt Roelvinkstraat 2. De koffie staat altijd klaar. Telefoonnummer 0543 200026. Mailen kan ook info@vpwinterswijk.nl. Meer informatie over vacatures en over vrijwilligerswerk in zijn algemeenheid op de site van het Vrijwilligerspunt www.vpwinterswijk.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden