Sabine Rensen van camping 'Klein Geluk':  Gasten moeten hier kunnen genieten van de kleine dingen.  foto Lineke Voltman
Sabine Rensen van camping 'Klein Geluk': Gasten moeten hier kunnen genieten van de kleine dingen. foto Lineke Voltman

‘Klein Geluk’: een camping met de sfeer van een festival

WINTERSWIJK - Net voor de grensovergang naar Vreden ligt de nieuwe camping ‘Klein Geluk’, op een deel van het terrein waar vroeger camping ‘de Knuver’ was. Sinds 28 juli is de zogenaamde pop-up camping van Sabine Rensen open voor toeristen.

Door Lineke Voltman

“Vier jaar geleden zag ik deze prachtige plek en vanaf die tijd ben ik bezig geweest om hier iets te mee te doen, maar ik kon met de eigenaar geen overeenstemming bereiken omdat hij het eigenlijk wilde verkopen. Toen dat niet lukte heeft hij uiteindelijk toegestemd dat ik twee maanden de tijd kreeg om een pop-up camping te starten”, vertelt Sabine bij ons bezoek aan de camping.
“Aangezien de gebouwen en het terrein er erg verpauperd bij lagen hebben we acht weken heel hard gewerkt om alles op te knappen. Na dit project ga ik met de eigenaar evalueren of er toekomst zit in een vervolg en daar hoop ik van harte op. Dit is voor mij een ingang om te laten zien dat je er wat moois van kan maken.”

Privé Dutchtub huren
Naast honderd kampeerplekken is er een recreatieveld met zitkussens, ligstoelen en en speelgelegenheid met klimtoestellen en kleine wigwams voor de kinderen. Verder een receptie, een sanitair gebouw en een kleine horecagelegenheid voor ontbijt, lunch, drank en lekkere taartjes. Op de kampeerplekken staan bell tenten die voorzien zijn van een tweepersoonsbed, een buiten keuken en privé-sanitair. Verder zijn er in stijl ingerichte retrocaravans beschikbaar en plekken voor mensen met een eigen caravan of camper. Als extra attractie kunnen gasten een originele Dutchtub huren, een houtgestookt buitenbad. De Tub staat op een mooi privé-plekje op de camping, met uitzicht op een weide en bos.

Genieten van kleine dingen
Sabine: “Mijn man en ik zijn fervente festivalbezoekers en met deze camping heb ik beoogd een dergelijk sfeertje te creëren. Op het recreatieterrein wordt elke avond een kampvuur aangestoken met zachte muziek op de achtergrond. Dan gaat ook de Smoker aan voor pizza’s of een barbecue waar gasten zich voor kunnen inschrijven. In de weekenden zijn er diverse foodtrucks. Mijn opzet is dat mensen hier moeten kunnen genieten van de kleine dingen, de naam van de camping is niet voor niets ‘Klein Geluk'. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Ze kunnen op de dartelweide lekker ‘aanmodderen‘ met potten, pannen en schepjes en bij onze caravan organiseren we knutselochtenden waarbij we bijvoorbeeld vliegers maken of broodjes bakken.”

Voor iedereen
De camping is volgens Sabine niet voor een speciale doelgroep, iedereen is welkom, van gezinnen met jongere kinderen tot ouderen die voor de rust komen. “Vanaf het moment dat we via sociale media en internet bekend hebben gemaakt dat we open gingen, kwamen de aanvragen binnen. Veel vakantiegangers blijven wegens de corona liever in Nederland en vanaf de eerste dag hadden we gasten. Afgelopen weekeinde zelfs uit België en Denemarken. De samenwerking met andere campings is goed, als zij vol zitten worden gasten naar ons doorverwezen.”
Uiteraard hoopt Sabine dat er na deze twee maanden een vervolg komt. “Dan wil ik het verder uitbreiden met de gebouwen aan de voorkant met bijvoorbeeld een bed en breakfast, een groepsaccommodatie en appartementen. Ook het opknappen van de bestaande horecagelegenheid is een optie omdat die uitermate geschikt is voor feesten en partijen. Met een camping alleen ben je seizoensgebonden en deze accommodatie verdient het om het hele jaar door gebruikt te worden.”
Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden