Tijdens de laatste repetitie met Jan Willem Docter werd nog de hele passie-cantate doorgenomen - al is er geen concert 29 maart. Foto: Ans ter Horst
Tijdens de laatste repetitie met Jan Willem Docter werd nog de hele passie-cantate doorgenomen - al is er geen concert 29 maart. Foto: Ans ter Horst

Geen paasconcert Christelijk Gemengd Koor HZW en openbaar afscheid dirigent Docter

Algemeen

WINTERSWIJK - Het zou een prachtig, intens paasconcert van het Christelijk Gemengd Koor HZW Winterswijk worden en tevens het afscheid van dirigent Jan Willem Docter uit Enschede. De uitvoering van zondagmiddag 29 maart in de Jacobskerk van Winterswijk moet echter door de maatregelen van de regering, dat er vanwege het besmettelijke coronavirus tot eind maart geen bijeenkomsten mogen worden gehouden met meer dan honderd personen, worden afgelast. Dat kregen de leden afgelopen donderdag tijdens de repetitie in de Zonnebrinkkerk te horen.

Het was al jaren geleden dat het koor, dat 43 leden heeft, een paasconcert gaf. En op de passie-cantate 'Lam Gods' uit het paasoratorium 'Van Liefde Ongekend' van de Nederlandse componist Johan Bredewout was lang intensief gerepeteerd. Het is een oratorium met als leidraad het lijdensverhaal van Jezus zoals in het evangelie van Marcus wordt beschreven. Aan het concert zouden eveneens organist Wim Ruessink en vertelster Jolanda Ebbers meewerken, èn de dirigent op vleugel.

Volgend jaar voor Pasen
De uitvoering wordt verschoven naar volgend jaar in de periode voor Pasen. Tijdens de repetitie werd nog met veel gevoel de hele paas-cantate met dirigent en repetitor Docter doorgenomen. Het afscheid is nu komende donderdag binnen het koor. Hij werkte vijf jaar met koor HZW en vertrekt omdat hij een vaste baan als organist heeft gekregen bij de St. Mariä Himmelfahrt Kirche in Ahaus. Zijn opvolger is per 1 april Timo Beek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant