Van 23 tot en met 26 juni is het Winterswijkse buitengebied wederom het domein van duizenden fietsliefhebbers tijden de Internationale Fiets4daagse Winterswijk.  Foto: 100% Winterswijk/ Annet Piek
Van 23 tot en met 26 juni is het Winterswijkse buitengebied wederom het domein van duizenden fietsliefhebbers tijden de Internationale Fiets4daagse Winterswijk. Foto: 100% Winterswijk/ Annet Piek

WFevenementen heeft programma 2020 rond

Organisatie breidt wandelaanbod uit

WINTERSWIJK - De stichting WFevenementen biedt in 2020 de wandelliefhebbers meer mogelijkheden tijdens haar evenementen. Afgelopen jaren kon er al een 15 km tocht worden gelopen, vanaf dit jaar staat ook een 20 km route op het programma. Volgens de organisatoren kwamen er telkens weer vragen om een iets langere route. Bij de door de stichting georganiseerde fietsevenementen was er altijd al keuze uit meerdere routes: bij de thematochten twee afstanden, tijdens de fiets4daagse zelfs drie. Inmiddels is het programma voor 2020 definitief.

Naobertochten
Op zondag 17 mei wordt het seizoen geopend met de Naobertochten voor wandelaars en fietsers. Start en finish zijn bij recreatiepark Het Winkel in de Brinkheurne. Wandelliefhebbers kunnen tussen 9.00 en 11.00 uur starten voor tochten van 15- of 20 kilometer door de buurtschappen Brinkheurne, Kotten en Woold; enkele malen wordt de (groene) grens gepasseerd. De wandeltochten gaan over kleine wegen, zandwegen, bos- en weilandpaden en zijn duidelijk uitgepijld.
De eveneens uitgepijlde fietstochten gaan door het grensgebied naar onder andere de Pröbstingsee in Borkenwirthe. De fietsers kunnen starten tussen 10.00 en 12.00 uur. Op alle tochten zijn er onderweg controlepunten bij horecagelegenheden, waar een drankje en hapje kunnen worden genuttigd.

Internationale Fiets4daagse
Naar verwachting zal de Internationale Fiets4daagse Winterswijk, welke van dinsdag 23 juni tot en met vrijdag 26 juni wordt georganiseerd, weer het grootste evenement worden. Er worden weer duizenden fietsliefhebbers verwacht, waarvan een groot deel fietstoeristen zijn die speciaal hiervoor naar Winterswijk komen. Vele campings en hotels hebben in deze periode speciale 4daagse-arrangementen, enkele zijn inmiddels al geheel volgeboekt. Deelnemers aan de Fiets4daagse kunnen iedere dag kiezen uit routes van 25-,40- of 60 kilometer. Startpunt is ook nu weer het sportcomplex 't Huitinkveld aan de Bataafseweg, de thuishaven van voetbalclub FC Trias. Deze plek is een prima uitvalslocatie voor fietstochten door het Nationaal Landschap Winterswijk en aangrenzende gemeenten, daarbij gaan de routes ook nog regelmatig via de groene grenzen naar Duitsland. Nabij 't Huitinkveld is volop parkeergelegenheid voor deelnemers die dagelijks met de auto naar het startpunt komen.
Kenmerkend voor deze Fiets4daagse is dat er naast fietsen veel vertier is met optredens van muziek- en zanggroepen. Daarnaast er bij de finish ook iedere dag muzikale opluistering. Er kan dagelijks tussen 9.00 en 12.00 uur worden gestart, alle routes zijn uitgepijld en de routesplitsingen staan onderweg duidelijk aangegeven. De laatste jaren is er een forse toename van fietsers met elektrische ondersteuning (E-bikes). Voor noodgevallen zijn er meerdere oplaadpunten.


Hamalandtochten
Op zondag 6 september wordt het seizoen afgesloten met de Hamaland tochten, waarbij zowel de wandelaars als de fietsers weer aan bod komen. De wandelaars kunnen tussen 9.00 en 11.00 uur bij de Sevinkmolen in Meddo starten voor tochten van 15- en 20 kilometer. De fietsers vertrekken tussen 10.00 en 12.00 uur en kunnen kiezen uit routes van 40- en 60 kilometer. Ook deze tochten worden allemaal duidelijk uitgezet met pijlen en ook ditmaal zijn er pauzeplekken bij horecabedrijven.


www.wfevenementen.nl

www.fiets4daagsewinterswijk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden