Start Jong Wenters voor talentvolle voetbalvrouwen

WINTERSWIJK - De groei van het meisjes en vrouwenvoetbal zet door onder invloed van de successen van de Oranjevrouwen. Daarbij gaat het niet alleen om het aantal speelsters maar ook om de kwaliteit. Op diverse plekken in het land ontstaan initiatieven om talentvolle meisjes en vrouwen extra aandacht te geven. Ook in Winterswijk worden op korte termijn een aantal activiteiten in het kader van talentontwikkeling opgezet.

Onder de bezielende leiding van Mien te Selle (oud-international en thans trainer en voetbaltechnisch coördinator bij FC Trias) zijn in de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met de lokale voetbalclubs om te toetsen of er draagvlak is om gezamenlijk tot activiteiten te komen. FC Winterswijk, Vosseveld, Sportclub Meddo en FC Trias staan hier niet alleen positief tegenover, er is zelfs al een concreet initiatief.
Onder de naam Jong Wenters (tot 21 jaar) komen vanaf half december talentvolle speelsters van de vier clubs bij elkaar om samen oefenwedstrijden te spelen en deel te nemen aan toernooien, waaronder de Achterhoek Cup. De speelsters blijven lid van de eigen vereniging, maar worden door middel van extra activiteiten uitgedaagd vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen in een team met andere talenten.

Op zaterdag 14 december om 15.30 uur komt Jong Wenters voor het eerst in actie tegen DZC uit Doetinchem. De wedstrijd wordt gespeeld bij FC Trias aan de Bataafseweg. Volgende wedstrijden worden bij toerbeurt gespeeld op de velden van de deelnemende clubs. Initiatiefneemster Mien te Selle benadrukt dat Jong Wenters het clubbelang overstijgt en dat de vrouwen de ontwikkeling van de talenten centraal staat. Het kader van de vier clubs is actief betrokken en de activiteiten worden gezamenlijk geëvalueerd zodat ook de clubs er voordeel bij hebben.

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden