Modelbaan Winterswijk. Foto: collectie van Transit Oost
Modelbaan Winterswijk. Foto: collectie van Transit Oost (Foto: )

Kerstopenstelling bij de Museumwerkplaats Transit Oost

WINTERSWIJK - De museumwerkplaats Transit Oost in Winterswijk sluit ook dit jaar het seizoen af met een kerstopenstelling na de succesvolle eerste editie van vorig jaar. Het museum dat voornamelijk geopend is tijdens het toeristenseizoen, heeft vorig jaar gemerkt dat juist veel bezoekers uit de regio animo hadden voor de kerstopenstelling. Een goede reden voor de organisatie om ook dit jaar tijdens de kerstvakantie open te gaan voor publiek.

Tijdens de zomermaanden zijn het voornamelijk toeristen die meer te weten willen komen over de openbaar vervoer geschiedenis van Oost-Nederland. Het spoorwegemplacement van Winterswijk anno 1928 speelde daar een belangrijke rol in. Een imposant terrein met drie locomotievenloodsen met bijbehorende draaischrijven, twee stationsgebouwen en de vijfendertig opstelsporen zijn allen te zien op de grote modelbaan in het museum. In de werkplaats van het museum is het treinstel DE-2 ook wel bekend als de 'Blauwe Engel' ondergebracht. Net als de verschillende historische bussen van de GTW (Geldersche Tramwegen) met als pronkstuk de T-Ford uit 1923.

Ook voor mensen uit de regio is deze kerstopenstelling een mooie gelegenheid om een kijkje te komen nemen. De vrijwilligers van Transit Oost heten bezoekers van harte welkom. De museumwerkplaats is geopend op 21, 22, 28 en 29 december van 11.00 tot 17.00 uur.


www.transitoost.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden