Gastlessen over veilig afsteken van vuurwerk

WINTERSWIJK - Burgemeester Bengevoord en een groep gastdocenten bezoeken de komende weken elf basisscholen voor het geven van een gastles 'Veilig afsteken van vuurwerk'.

In de laatste weken voor de kerstvakantie verzorgen de burgemeester, wijkagenten, team handhaving, medewerkers van Spot Jongerenwerk en medewerkers van ziekenhuis en ambulance een gastles over veilig afsteken van vuurwerk op een groot aantal basisscholen in Winterswijk. "Het is van groot belang om samen afspraken te maken over veilig afsteken van vuurwerk. Door er samen over te praten en uitleg te geven hoe je veilig vuurwerk afsteekt, kom je met elkaar tot het goede resultaat", legt burgemeester Bengevoord uit.

Vuurwerk is mooi, een schone straat ook
In de lessen wordt tevens aandacht besteed aan het opruimen van het vuurwerkafval. En de mogelijkheid dat dit afval gratis ingeleverd kan worden op 3 januari van 12.00 tot 16.00 uur of 4 januari van 9.00 tot 16.00 uur op het milieubrengstation van ROVA, Leeghwaterwerg 10 in Winterswijk.

Stichting Vuurwerkcheck
Alle gastdocenten hebben van Stichting Vuurwerkcheck uitleg ontvangen over het verzorgen van de gastles. Voor Winterswijk is deze les verzorgd door Marcel Teunissen, projectmanager Stichting Vuurwerkcheck. Dit jaar ligt de focus in de les op de vuurwerkbril. Leerlingen ontvangen na de gastles een vuurwerkbril om zo hun ogen te beschermen tijdens het afsteken en voor het bekijken van het vuurwerk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden