Onder (l): Carmen Domhof, Hans Roerdinkholder, de kersverse papa met dochter Wende, en Femke Berendsen. Boven (l) Suzanne Spexgoor en Monique Wieskamp. Foto: Han van de Laar
Onder (l): Carmen Domhof, Hans Roerdinkholder, de kersverse papa met dochter Wende, en Femke Berendsen. Boven (l) Suzanne Spexgoor en Monique Wieskamp. Foto: Han van de Laar

Belevingstocht voor families

Algemeen

WINTERSWIJK - De gezamenlijke buurtsportcoaches en de cultuurcoach van Winterswijk hebben de handen ineen geslagen voor een bijzondere activiteit. Monique Wieskamp, met als specialisme buurtsportcoach 55+, en haar collega's geven een toelichting. "Op zaterdag 28 december houden we een unieke belevingstocht voor families. Iedereen tussen de nul en honderd jaar kan mee doen. Het is de bedoeling dat je je met de hele familie aanmeldt, maar alleen of met iemand anders, ook niet familieleden, mag ook. Dan zorgen wij voor een samengestelde familie."

Door Han van de Laar

Naast Monique zijn ook cultuurcoach Hans Roerdinkholder en buurtsportcoach jeugd, Suzanne Spexgoor betrokken. De stagiaires Femke Berendsen en Carmen Domhof, allebei van het Graafschap College uit Doetinchem, maken de organisatie compleet.
Hans: "We hebben een gevarieerd parcours uitgezet vanaf het Wuh (Torenstraat 9). Je wordt daar tegen 12.30 uur verwacht en om 13.00 uur starten we. We willen een stuk of acht teams samenstellen die elk uit tien tot twaalf deelnemers bestaan. Het is mooi als dat uit één familie is, maar alle combinaties zijn welkom. Uiteraard mag je ook je buurman of -vrouw meenemen. Het gaat vooral om het samen doen die dag."

Escaperoom
Suzanne: "De verschillende locaties die worden aangedaan zijn op zich ook al beweegactiviteiten. Tevens wordt er speciaal voor dit evenement een escaperoom in elkaar gezet. Met elkaar moet je dan voor de oplossingen zorgen om dan uiteindelijk weer te ontsnappen." Femke: "Zo komt er ook een route op wielen. Wij zorgen dat je die op diverse manieren kunt afleggen. Daarvoor zijn verschillende attributen ter beschikking: van fietsen, steppen tot skateboards. We houden met iedereen rekening. Het thema is 'vroeger en nu'. Dus je kunt zowel op een step van vroeger terecht komen als via je mobiel een gps-route volgen." Carmen: "Dit is een ontzettende leuke stageopdracht. We krijgen veel verantwoordelijkheid en worden helemaal bij de organisatie betrokken. Femke en ik zetten niet alleen routes uit, maar maken ook een draaiboek. Zo leren we nog beter organiseren."

Verrassingstocht
Zonder al alles te willen verklappen, want het moet een verrassingstocht zijn, wordt vast een klein tipje van de sluier opgelicht. De belevingstocht voert onder andere naar het museum 'Wereld van Wenters', waar uitgelegd wordt hoe vroeger brood werd gebakken. Daar, maar ook op verschillende andere plekken, staat iets lekkers klaar. Monique: "Dus het is echt een dag die je niet mag missen. Het gaat er vooral om iets leuks op het gebied van cultuur en iets sportiefs met elkaar te doen. Daarom is het tussen Kerst en Oud en Nieuw gepland. Dagen waarop je veel binnen zit en bij je familie bent. Als het aanslaat, doen we het volgend jaar weer."
De activiteit begint om 13.00 uur en duurt tot einde van de middag. Voor meer informatie kan men mailen met info@actiefwinterswijk.nl. Opgeven kan via de website. De kosten bedragen drie euro per persoon. Meer informatie volgt na aanmelding.


www.actiefwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant