Lezing over Anders imkeren

Lezing over 'Anders imkeren'

WINTERSWIJK - De Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) afdeling Winterswijk organiseert een lezing over 'Anders imkeren' (zo weinig mogelijk de kast openen). De NBV-bijeenkomst is op dinsdag 26 november vanaf 20.00 uur in de Wilhelminaschool.

Bij de opleiding voor bijen houden leert men standaard een aantal regels waarmee je goed met bijen kunt omgaan. In de loop van de tijd ga je als imker experimenteren en ontdekt dat het ook anders kan. Maar wie geen rekening houdt met de biologie en het gedrag van de bijen wordt vanzelf teruggefloten.
De spreker probeert zo min mogelijk in de kast te komen en laat de bijen zoveel mogelijk aan hun lot over, maar houdt wel een oogje in het zeil.
Deze spreker is Kees van Heemert, oud-rijksbijenteeltconsulent. De bovenstaande presentatie duurt een uurtje met PowerPoint en na de pauze komen nog wat korte zaken aan de orde zoals: Waarom is bijen houden populair geworden? Is er tekort aan dracht? Is de honing biologisch of een natuurproduct? Is de honingprijs niet te laag?

De bijeenkomst is in de Wilhelminaschool, aan Burgemeester van Nispenstraat 36 in Winterswijk. Mensen die geïnteresseerd zijn in deze lezing zijn van harte uitgenodigd deze lezing bij te wonen. Wel graag even een bericht naar bkuipers@cumail.nl in verband met met stoelen klaar zetten en koffie en thee.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden