College stelt ruimere norm voor grond met PFAS vast

WINTERSWIJK - Het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk heeft een nieuwe norm voor de hoeveelheid PFAS in de grond vastgesteld. Die nieuwe norm maakt vrijwel alle grondverzet in het landelijk gebied van Winterswijk weer mogelijk.

Op 8 juli 2019 heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een landelijk handelingskader voor PFAS gepubliceerd. In dit handelingskader is aangegeven welke (tijdelijke) PFAS-normen er gelden voor het gebruik en vervoer van grond. Gemeenten mogen deze normen onderbouwd verhogen.

Hogere PFAS-norm voor landelijk gebied
De Gelderse gemeenten hebben data verzameld. Hieruit blijkt dat het mogelijk is om de norm voor het landelijk gebied te verhogen. Het Winterswijkse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om van de ruimte in het handelingskader gebruik te maken en de norm te verhogen. Dit betekent dat zo'n 80% van het grondverzet in het landelijk gebied uitgevoerd kan worden.

De exacte normering voor de verschillende verbindingen en gebiedstypen staan vanaf nu op onze website www.winterswijk.nl. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de Omgevingsdienst Achterhoek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden