Achterhoeks Bachkoor zingt 'Cathedral Sounds'

ACHTERHOEK - Op zondag 1 december vanaf 16.00 uur zingt het Achterhoeks Bachkoor, onder leiding van Astrid Krause, het programma 'Cathedral Sounds' in de H. Calixtusbasiliek in Groenlo.

Op het programma staan werken van onder andere Johann Christoph Bach, Peteris Vasks, Sergei Rachmaninov en Morten Lauridsen. De muziek staat in het teken van de adventsperiode. Dennis Vallenduuk begeleidt het koor op orgel. De H. Calixtusbasiliek aan de Kerkwal in Groenlo is open vanaf 15.30 uur. Toegangskaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen via abachkoor@gmail.com.

Advent is de periode voor kerst. Mensen bereiden zich voor op de komst van Jezus Christus. In huizen en kerken wordt advent symbolisch zichtbaar gemaakt door een kaarsenstandaard of een adventskrans waarop vier kaarsen staan. Elke zondag steekt men een kaars aan. Op de laatste zondag voor kerst branden alle kaarsen. Men gaat 'van het donker naar het licht'. Het programma op deze eerste adventszondag gaat van verwachting en verlangen via een smeekbede om vrede naar het licht, met muziek van componisten uit de zestiende eeuw tot deze tijd.

Meer berichten