Het Euregio Strijkkwartet. Foto: Joan Dillon
Het Euregio Strijkkwartet. Foto: Joan Dillon (Foto: )

Schubertconcert door Euregio Strijkkwintet

Atelier Gerri Grijsen decor voor concert

WINTERSWIJK - Het Euregio Strijkkwintet brengt op zondag 24 november een meesterwerk uit de klassieke muziekliteratuur ten gehore. Dit optreden vindt plaats op een unieke locatie, namelijk omringd door kunstwerken van Gerri Grijsen in haar landelijk gelegen atelier aan de Leeferdinklaan 2 in het buurtschap Ratum. Aanvang 16.30 uur.

Schubert, ook de componist van de beroemde 'Onvoltooide' symfonie, componeerde kort voordat hij op 31-jarige leeftijd stierf één van de beroemdste composities uit de Romantiek: het strijkkwintet in C opus 163 voor twee violen, altviool en twee cello's. Dit werk weerspiegelt met zijn oneindig mooie en dieptreurige melodieën de gemoedstoestand van de componist aan het eind van zijn leven. Tegelijkertijd is dit werk qua diepgang een 'rijke erfenis' en ook vormtechnisch zijn meest perfecte compositie.

Het concert wordt besloten met 'als toetje' het Quartettsatz in c klein. Een opwindend kwartet dat slechts uit één deel bestaat. De musici van het Euregio Strijkkwintet zijn allemaal als beroepsmusici werkzaam en woonachtig aan beide kanten van de grens. Zij spelen in onder andere in het Orkest van het Oosten, het Rotterdams Philharmonsich Orkest en in internationale kamermuziekformaties.

De musici zijn: Susanne Broekhuijsen en Joan Dillon (viool), Miriam van Dixhoorn (altviool), Benno Rickert en Gesa Hangen (cello).

Kaarten voor dit concert zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij boekhandel Kramer.

Meer berichten