Symposium over openbaar vervoer over de grens

REGIO - Het Symposium 'Over de Grens zonder Overstap' is op donderdag 31 oktober van 13.30 tot 17.00 uur, in de Museumfabriek (Het Rozendaal 11) in Enschede. Ook wethouder Tineke Zomer is aanwezig op dit symposium.

Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer (ROCOV) Gelderland en ROCOV Overijssel houden samen een symposium om het openbaar vervoer tussen beide kanten van de landsgrens meer vanzelfsprekend te maken.
In elke provincie in Nederland is er een Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer, ook wel ROCOV genoemd. Dat mensen in Europa zonder problemen met de auto naar elk land kunnen rijden is intussen heel gewoon. Landsgrenzen zijn daarbij niet of nauwelijks voelbaar. Hoe anders is dat voor de openbaar vervoer -reiziger? Hoe kom ik met bus of trein naar een stad of dorp aan de andere kant van de landsgrens. Waar kan ik de reis (-tijden) en andere informatie vinden? Moet ik overstappen? Hoe kan ik betalen? Er zijn veel obstakels te nemen om met het openbaar vervoer naar Duitsland te gaan of vanuit Duitsland naar Nederland. Jammer voor de bewoners in het grensgebied.
Bestuurders (burgemeesters en wethouders), vervoerders, reizigers en andere betrokkenen uit Nederland en Duitsland zijn tijdens het symposium aanwezig om concrete stappen te zetten richting een betere samenwerking: minder bureaucratie, beter openbaar vervoer van en naar over de landsgrens. Ten behoeve van economische ontwikkelingen van en culturele uitwisselingen tussen de grensgebieden.

Het maximum aantal aanmeldingen voor deze middag (120) is reeds gepasseerd. Programma: 13:30 Inloop, 14:00 Opening, Johan Kruithof, voorzitter ROCOV Gelderland, 14:05 Welkomstwoord, Jurgen van Houdt, wethouder Enschede, 14:10 Waarover gaat het vandaag? Ellen Pot, voorzitter ROCOV Overijssel. 14:15 Euregio zonder grenzen, Dinand de Jong, Euregio (Gronau), 14:30 Twente zonder grenzen, Patrick Welman, burgemeester Oldenzaal, 14:45 Uitdagingen en bijzonderheden grensoverschrijdend busverkeer, Rainer Levelink (Meppen) 15:00 Buurtbusperikelen aan de grens, Tom Wolf, voorzitter Buurtbusvereniging Haaksbergen, 15:15 Pauze. 15:30 Interactieve sessies met als thema's: - Concessieverlening en vergunningen - Dienstregelingen en frequenties - Tarieven en betalingswijzen - Toegankelijkheid,16:30 Resultaten sessies, Johan Kruithof, 16:45 Interview Ellen Pot over resultaten van deze middag met Tineke Zomer, wethouder in Winterswijk 16:55 Hoe nu verder? en afsluiting, Johan Kruithof 17:00 Napraten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden