Sandra, Ton, Ciska en Marjon Abbink met tussen hen in Marga Bongen-Van der Linden en de burgemeester. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Sandra, Ton, Ciska en Marjon Abbink met tussen hen in Marga Bongen-Van der Linden en de burgemeester. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Juwelier Sellink ontvangt predicaat Hofleverancier

Algemeen

WINTERSWIJK – Juwelier Sellink aan de Meddosestraat in Winterswijk mag zich voortaan Hofleverancier noemen. Burgemeester Joris Bengevoord overhandigde de oorkonde op zaterdag 12 oktober aan eigenaar Ton Abbink. Sellink Juwelier vierde vorig jaar zijn honderdjarig bestaan. Vanwege dit jubileum heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander besloten het predicaat Hofleverancier aan het familiebedrijf toe te kennen. De juwelier krijgt hiermee het recht om het Koninklijk Wapen en de titel 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' te voeren.

100 jaar Sellink Juwelier
Op 30 oktober 1918 vestigde Gerhard Frederik Sellink zich als juwelier aan de Meddosestraat 64. In 1948 namen dochter Johanna Sellink en haar man de zaak over. Zij bouwden de onderneming verder uit. Op 1 januari 2006 nam zoon Ton Abbink de juweliers-/horlogezaak officieel over en is de is de
bedrijfsnaam G.F. Sellink veranderd in Sellink Juwelier. In 2010 verhuisde de juwelierszaak naar de Meddosestraat 53.
Ton Abbink staat bekend als een echte vakman. Hij is goudsmid, zilversmid, horloge- en klokkenmaker en diamantzetter. Deze zeer specifieke kennis maakt dat hij vrijwel alle dierbare, antieke sieraden en klokken kan restaureren. Dit specialisme maakt dat juwelier Sellink vele klanten uit omliggende gemeenten en uit Duitsland tot zijn vaste klantenkring mag rekenen.
Ook het assortiment van juwelier Sellink is allesbehalve alledaags. Naast het standaardassortiment horloges en sieraden, heeft juwelier Sellink zich gespecialiseerd in de in- en verkoop van bijzondere gebruikte sieraden en merkhorloges, die gewild zijn door verzamelaars over de hele wereld.
Door de jarenlange continuïteit en vakkundigheid, neemt Sellink Juwelier al meer dan honderd jaar een prominente plaats in binnen het winkelaanbod van de gemeente Winterswijk.

Predicaat Hofleverancier
Op dit moment mogen zo'n 450 Nederlandse bedrijven zich Hofleverancier noemen. De koning kan dit recht toekennen aan kleine en middelgrote bedrijven die minimaal honderd jaar bestaan, een uitstekende reputatie in de regio hebben en zich onderscheiden door een uitzonderlijk goede dienstverlening.
Sellink Juwelier is het derde Winterswijkse bedrijf dat dit jaar het predicaat Hofleverancier krijgt toegekend. Eerder dit jaar viel die eer al te beurt aan bloemist Timmermans & Mulder en aan Oonk Speciaalzaak aan de Misterstraat. "Blijkbaar was 1918 een goed jaar om bedrijven te starten", zei de burgemeester.

Dochters aanstichter
Het predicaat hofleverancier is door de drie dochters van Ton Abbink aangevraagd, Sandra, Ciska en Marjon. "Vader is bescheiden, hij heeft al eens tegen klanten gezegd, dat hij het nooit zou aanvragen. Nu kan hij zeggen dat wij de aanstichters zijn", zegt Marjon. "Maar hij heeft het verdiend. Hij heeft er hard voor gewerkt met zoveel passie. Het is niet alleen waardering voor onze vader, maar ook voor onze grootouders en voorouders die in 1918 als juwelier zijn begonnen. Ton Abbink was op de hoogte van de aanvraag, zodat het niet helemaal als een verrassing kwam. "Ik ben er nu blij mee. Het is waardering voor de honderd jaar dat deze zaak al bestaat."

Burgemeester Bengevoord met Ton, Sandra, Ciska en Marjon Abbink. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Ton Abbink heeft het predicaat hofleverancier van de burgemeester ontvangen. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk