Suppen in Zwembad Jaspers. Foto: Sis Huiskamp
Suppen in Zwembad Jaspers. Foto: Sis Huiskamp

'Suppen' in het zwembad

Algemeen

WINTERSWIJK - Je blijft niet droog als je met je vrienden en vriendinnen gaat suppen bij zwembad Jaspers. Maar dat is juist leuk. SUP staat voor Stand Up Paddling: staand peddelen op een board. Techniek, spel en waterpret komen samen in de feestjes die Joyce Vissers sinds kort in het zwembad organiseert voor kinderen vanaf negen jaar met een zwemdiploma.

Door Sis Huiskamp

Met haar bedrijf Joy to SUP, ontstaan vanuit haar eigen passie voor deze sport, biedt Joyce allerlei activiteiten aan op de Achterhoekse plassen en vaarten. Dus niet alleen 's zomers supt ze met haar groepjes, bijvoorbeeld op het Hilgelo, maar nu ook overdekt. "In het zwembad is de ruimte is natuurlijk meer beperkt, maar nu kunnen we het hele jaar het water op." Met de veiligheid zit het wel goed volgens Joyce. "Ik heb enkele cursussen gevolgd en de groepen zijn niet te groot." Zij is gekwalificeerd SUP-instructeur.
Petra Meerman van zwembad Jaspers is er ook blij mee, want het bezoek op de woensdagmiddag liep wat terug. "We zijn altijd op zoek naar leuke nieuwe activiteiten, en dit is er zo een", zegt ze. De activiteit is in eerste instantie gericht op kinderen. "Maar je weet nooit, als anderen belangstelling tonen, breiden we het misschien wel uit", zegt Petra.


www.joytosup.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant