ASE Zad Shiraz. Foto: Isabelle Konnst
ASE Zad Shiraz. Foto: Isabelle Konnst (Foto: )

Nederlandse titel voor Arabische volbloedhengst ASE Farhan

WOOLD - De mooiste Arabische volbloed hengsten van Nederland komen gewoon uit het Woold. Tijdens de Nederlandse kampioenschappen, die bij het federatie centrum in Ermelo gehouden werden, streden de mooiste Arabische paarden van Nederland om de titel 'Nederlands Kampioen'. Talitha Bakker en Louis Vulker uit Winterswijk-Woold van Arabierenfokkerij Arabian Stud Europe gingen met de nationale titels naar huis.

Arabian Stud Europe was met drie paarden uit eigen fok aanwezig en behaalde ook drie medailles. De jonge hengst ASE Farhan (RFI Farid x ASE Bisiriya Hlayyil) behaalde het afgelopen jaar maar liefst acht gouden medailles in binnen- en buitenland en was dé topfavoriet op dit NK. Samen met zijn voorbrenger Kelly Delen maakte hij alle verwachtingen waar door niet alleen zijn klasse jaarlinghengsten te winnen maar ook de kampioenstitel te pakken in het jeugdkampioenschap. De hengst kan nu met recht 'Mooiste jonge Arabische hengst van Nederland' genoemd worden.
Zijn stalgenoot, de 3-jarige goedgekeurde hengst ASE Zad Shiraz (Shiraz de Lafon x Glamour Girl J), won eveneens zijn klasse bij de 3-jarige hengsten en werd in hetzelfde jeugdkampioenschap verkozen tot reserve kampioen.
"Het was even spannend", lacht fokster en eigenaresse Talitha Bakker. "We wisten niet of Farhan of Shiraz er vandoor zou gaan met de titel Nederlands kampioen. Uiteindelijk won Farhan het met maar één puntje verschil. Wij hadden wel op dubbel succes gehoopt, maar zeker niet verwacht. De concurrentie was best sterk."

Bij de merrieveulens mocht de fokkerij weer prijzen ophalen. De drie maanden oude ASE Juilliette (ASE Juilliard x ASE Sayuri) charmeerde de jury en won de titel reserve kampioen. "ASE Juilliette behoort tot de eerste veulens van onze pas driejarige hengst ASE Juilliard. Dat daar nu al een Nederlands reserve kampioen bij zit is waanzinnig en belooft veel voor zijn toekomst als dekhengst."

Meer berichten