School- en Volksfeest in Miste

MISTE - Miste viert op 12, 13 en 14 september bij 'Den Tappen' het Volksfeest. Het feest begint donderdagavond met een optreden van Egerländerkapel De Nöttenkrakers. Jong en oud zijn welkom vanaf 19.15 uur en zullen naar goed gebruik ook nu weer worden onthaald met een oranjebitter. Het bestuur trekt de Dirndl en Lederhosen uit de kast en nodigt eenieder uit dit voorbeeld te volgen.

Vrijdagmorgen staat wederom in het teken van de optocht; diverse grote en kleine corsowagens en zitwagens zullen door Miste trekken, dit onder aanvoering van muziekvereniging Excelsior. De route loopt vanaf Café Den Tappen via de Misterweg, Breukinkweg, Lutgerweg, Benninkweg, Breukinkweg, Vreehorstweg en Brinkeweg weer terug naar het feestterrein. De stop zal worden gehouden aan de Brinkeweg.

Rond 11.30 uur zal de voorzitter het feest officieel openen. Hierna zullen de prijzen van de optocht bekend gemaakt worden.
Om 13.00 uur starten de kinder- en volksspelen. Om 16.30 uur begint het Jeugdkoningsschieten met aansluitend de huldiging van de nieuwe Jeugdkoning(in).
Ook dit jaar loopt het dagprogramma zonder pauze door in de avond. DJ Double B zal zorgen voor de muzikale ondersteuning, de vrijdagavond wordt rond 23.00 uur afgesloten.
Zaterdag vertrekt de optocht om 8.30 bij Den Tappen om via de Misterweg en Grote Veldweg naar de residentie van Koningspaar Hans en Rianne Oonk te gaan. Rond 11.30 uur wordt het Koningspaar uitgenodigd om voor de laatste keer in de koets plaats te nemen om te vertrekken naar 'Den Tappen' om daar de openingsschoten voor het Koningsschieten 2019 te lossen. Na de huldiging van het nieuwe Koningspaar zullen de Volksspelen weer worden hervat.

Het feest wordt zaterdagavond afgesloten met een optreden van cover- en showband 'Millennium'.

Meer berichten