Kop-tot-kont kok Nel Schellekens. Foto: ©Nel Schellekens
Kop-tot-kont kok Nel Schellekens. Foto: ©Nel Schellekens (Foto: )

Uit de steigers - Keunenhuis kieken!

WOOLD - Boerderij het Keunenhuis is uit de steigers. De historisch boerderij is bewoonbaar en beleefbaar gemaakt door Natuurmonumenten. Een unieke rijksmonumentale boerderij, waar de tijd stilgestaan heeft, is hiermee veilig gesteld voor de toekomst. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Van 'kop-tot-kont'-chef Nel Schellekens en haar partner Henk den Herder gaan vanaf nu heden, verleden én toekomst samenbrengen op deze unieke plek. Samen met Natuurmonumenten nodigen zij belangstellenden uit. Men kan op het Keunenhuis komen kijken op 22 september, 6 oktober, 20 oktober of 3 november. Tickets zijn alleen van tevoren te reserveren via: www.natuurmonumenten.nl/agenda. Daar zijn ook alle tijdstippen per datum en de kosten terug te vinden.

Beleef het landschap met de boswachter én op je bord
Op deze zondagen worden zowel de binnen- als de buitenmens verwend op het Keunenhuis. Wandel met de boswachter over het kleinschalige landgoed. Geniet van de afwisseling van de akkers, houtwallen, weilanden en boomgaard. Met wat geluk spot men patrijzen of een ree. Luister naar de melodieuze zang van de geelgors en het verhaal van de boswachter, die aanwezigen meeneemt naar het verleden.
Na een half uurtje wandelen, kan je het Keunenhuis van binnen bekijken. Dwaal door de museale ruimtes, beleef de geschiedenis en de toekomst van het Keunenhuis. Nel verhaalt op smakelijke wijze. Er wordt een voormiddags/namiddags maaltje geserveerd (denk aan een high-tea, maar dan in Keunenhuisstijl).

(H)eerlijk eten in het Keunenhuis
Nel brengt het landschap op het bord en werkt met de seizoenen mee. Het woord 'voedselverspilling' is haar vreemd. Haar kijk op voedsel gaat Nel in het Keunenhuis uitdragen en overbrengen op vakgenoten, leerlingen, maar vooral ook op levensgenieters die voor een maaltijd op gezette tijden kunnen aanschuiven.
Wie trek heeft gekregen kan zich aanmelden voor 'Keunenhuis kieken' via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Data: 22 september, 6 oktober, 20 oktober en 3 november. Prijs: 17.50 euro voor leden, 20 euro voor niet-leden. Tijden: 10.00 tot 12.00 uur, 11.30 tot 13.30 uur, 13.00 tot 15.00 uur, 14.30 tot 16.30 uur.

Meer berichten