De cheque werd overhandigd in de theaterzaal die momenteel gerenoveerd wordt. Foto: Annet Piek
De cheque werd overhandigd in de theaterzaal die momenteel gerenoveerd wordt. Foto: Annet Piek (Foto: )

JCI Oost-Achterhoek draagt 15.000 euro bij aan renovatie theaterzaal

WINTERSWIJK - Jaarlijks organiseert de juniorkamer (JCI Oost-Achterhoek) activiteiten ten gunste van een maatschappelijk doel. In 2018 jubileerde het gezelschap en vierde het haar 35-jarige bestaan. Om deze reden werd er afgelopen theaterseizoen groots uitgepakt met twee events die samen 15.000 euro opleverden voor nieuwe stoelen in het Winterswijkse theater.

Op 3 november 2018 vierde de juniorkamer haar jubileum met luxe-event 'Club Royale'. Tijdens deze avond in festivalsetting genoot het publiek van verschillende optredens door het hele theater. 23 mei 2019 organiseerden de leden een inspirerend theatercollege van topscheidsrechter Björn Kuipers. Nu de balans is opgemaakt konden de leden afgelopen week de cheque met de opbrengst uitreiken aan theaterdirecteur Ineke van Empel.

JCI-lid Victor Jakobs: "Theater De Storm moet een aantrekkelijke culturele theaterlocatie blijven voor onze regio. Juist in deze tijd is het, vinden wij, bijzonder belangrijk om samen real life te genieten van mooie, grappige en/of inspirerende voorstellingen. Die verbindende kracht van cultuur willen wij ook voor de toekomst graag in stand houden."

Renovatie Theaterzaal
Inmiddels is de renovatie van de theaterzaal in volle gang. De 609 theaterstoelen worden met hergebruik van materialen up to date gemaakt, er is een nieuwe vloer gelegd en de zaalverlichting is vervangen door ledverlichting. Mede dankzij de bijdrage van de juniorkamer past de verbouwing binnen de exploitatie van De Storm.

"De juniorkamer heeft zich het afgelopen jaar met veel enthousiasme ingezet voor ons theater. Daarop zijn we ontzettend trots. Het is hartverwarmend en ongelooflijk leuk om met gebundelde krachten te werken aan de toekomst van De Storm", reageert theaterdirecteur Ineke van Empel. Op zaterdag 28 september is de zaal gereed voor de opening van het nieuwe theaterseizoen. Van Empel: "Op deze datum kunnen onze bezoekers tijdens de 'Blind Date Seizoensopening' voor het eerst genieten van de gerenoveerde zaal. Natuurlijk maken we van dit moment gebruik om de leden van de juniorkamer in het zonnetje zetten."

Meer berichten