Joke overhandigt de cheque aan Else. Foto; Ans ter Horst
Joke overhandigt de cheque aan Else. Foto; Ans ter Horst (Foto: Ans ter Horst)

Meimarkt Jacobskerk: 780 euro voor Samenrijderspunt

WINTERSWIJK - Else Klomps kreeg tijdens de laatste Handwerkontmoeting van het seizoen in Den Angang door leidster Joke Droppers een cheque van 78 euro aangeboden voor het Samenrijderspunt. Daar is Else nauw bij betrokken en zij was dan ook superblij met deze gift, zoals ook Joke supertrots was op de hele organisatie en de opbrengst.

Door Ans ter Horst

Deze werd bij elkaar gebracht tijdens de Meimarkt in de Jacobskerk, die voor het eerst in het vijfjarig bestaan door de Handwerkontmoeting van de Protestantse Gemeente werd gehouden. Iedere twee weken komen de ruim twintig deelneemsters in een gezellige sfeer breien en haken voor goede doelen.

Bij het Samenrijderspunt kunnen duofietsen worden geleend door mensen, die niet goed meer zelfstandig kunnen of durven fietsen. Zij doen dat dan samen met een bekende of vrijwilliger. De belangstelling hiervoor is groot.

Het geld kwam binnen door de verkoop van handwerkstukken, de deelname aan raadspelletjes, kopjes koffie en thee met cake en vrije giften. Prijswinnaars van de omgehaakte tassen met inhoud waren Hanneke Hoitink en Ineke Klomps. En van de met een schaapje of muisje omgehaakt krukje, waarvoor 1100 en 310 meter garen was gebruikt, resp. Joke Lammers en Corrie Janssen.

Een deel van de overgebleven handwerkstukken is geschonken aan de grote winkel van de Stichting Dorcas in Aalten, waar allerhand spullen verkocht worden voor goede doelen in onder andere Oost Europa en Afrika. SKB4Gambia krijgt dit jaar eveneens nog vele handwerkstukken voor baby’s in het ziekenhuis van Serrakunda. Daarnaast blijft de Handwerkontmoeting borstprotheses breien voor de Stichting Breiboezem. En nieuw: tasjes hiervoor breien of haken. Voor het volgend seizoen, dat donderdagmiddag 19 september start, wordt weer een ander Winterswijks project gekozen.

Meer berichten