Impressie van de hondendag KCW 2018. Foto: Ronny Elschot
Impressie van de hondendag KCW 2018. Foto: Ronny Elschot (Foto: Ronny Elschot)

Open dag Kynologenclub Winterswijk e.o.

WINTERSWIJK - De Kynologenclub Winterswijk e.o. houdt op zondag 30 juni de jaarlijkse 'Hondendag' van 10.30 uur tot ongeveer 15.00 uur op het trainingsveld van de vereniging: Frerikshof 7 in Winterswijk.

Men is van harte welkom met de hond bij de opening om 10.30 uur. Er is een programma met verschillende doorlopende activiteiten, maar het is ook mogelijk om jonge honden (tot een jaar) te laten keuren door keurmeester Marcel Davids. Hij let daarbij niet alleen op het exterieur van uw hond, maar ook op het loopwerk, het gedrag en het karakter van de hond en de relatie tussen eigenaar en hond. Het baasje krijgt krijgt dan een door Marcel ondertekend officieel keuringsverslag mee naar huis. Na de keuring kan men bij Broon Dierbenodigdheden een attentie ophalen. Daarnaast doet het keuringsnummer mee in de verloting van de gratis KCW-cursus. De winnaar hiervan wordt na afloop van de Hondendag bekend gemaakt. Inschrijven voor de keuring - niet kostenloos – is mogelijk vanaf 10.30 uur. Er wordt op volgorde van inschrijving gekeurd.

Rond 12.00 uur is er gelegenheid om de diploma’s op te halen voor die leden die de voorjaarscursus(sen) met een voldoende examen afgesloten hebben. Er zullen verschillende demonstraties gegeven worden van de cursussen die de Kynologenclub gedurende het jaar verzorgt, zoals de gehoorzaamheidscursussen (obedience) en behendigheid (agility) op verschillende niveaus. Er is meer informatie te verkrijgen over deze cursussen en de andere activiteiten van de club. Verder zijn er demonstraties cani-trail en doggy dance. Er isl ook weer een wildbaan zijn.

Baasjes kunnen hun hond laten fotograferen of zelfs een geborduurde afbeelding van het ras van de hond laten maken of bestellen. Ook aan de kinderen is gedacht: zij kunnen zich laten schminken als hun hond of als een ander dier naar keuze. Kinderen kunnen komen luisteren naar een verhaal. Er is een loterij. Broon Dierenbenodigdheden is aanwezig met een kraam. Dierenartsenpraktijk Wenters uit Winterswijk zal aanwezig zijn. De dierenartsen en assistenten kunnen adviezen geven over zomerse ongemakken als oververhitting en teken. Het is verplicht om de hondenpoep op te ruimen. De eigenaar is verantwoordelijk voor het gedrag van de hond.

Meer berichten