Wesley en Johanna na hun deelname aan Obese. Foto: Maartje Brockbernd
Wesley en Johanna na hun deelname aan Obese. Foto: Maartje Brockbernd (Foto: Maartje Brockbernd)

Team Obese loopt mee in Winterswijkse SamenLoop

WINTERSWIJK - Het team van het televisieprogramma Obese, waarin mensen strijden tegen overgewicht, loopt mee in de SamenLoop voor Hoop op 6/7 juli op de atletiekbaan van Acheus. Ze leveren door hun deelname aan de 24 uurs wandelestafette een bijdrage in de strijd tegen kanker. De opbrengst van het evenement gaat naar KWF voor onderzoek naar kanker.

Wesley en Johanna namen deel aan het RTL4 programma en waren onlangs te zien op televisie. Johanna: "Wij nemen graag deel aan de Samenloop voor Hoop Winterswijk omdat Wesley zelf zijn moeder verloren heeft aan kanker. Ook onze hoofdtrainer Roberto is in de periode van de opnames van Obese zijn moeder verloren aan deze vreselijke ziekte. Samen met de andere kandidaten en andere betrokkenen willen wij graag een groepsprestatie neerzetten en daarmee geld inzamelen om er voor te zorgen dat deze ziekte in de toekomst verleden tijd is."
Waarom ze juist kozen voor het evenement in Winterswijk?
"We hebben als groep gekozen voor een Samenloop die na alle finales van het programma 'Obese' gehouden werd, zodat alle uitzendingen al geweest waren en alle kandidaten al op tv te zien geweest waren. De meeste mensen konden op 6 en 7 juli, dus daarom is voor Winterswijk gekozen.", aldus Johanna.

"We verwachten dat het een mooi evenement zal gaan worden met veel saamhorigheid. Er zullen zeker emotionele momenten zijn waar we elkaar doorheen moeten slepen. Het mooie van zo'n evenement is dat een ieder die mee loopt hetzelfde doel voor ogen heeft... Geld bijeen lopen voor het KWF! Iedereen kent wel iemand die aan kanker overleden is, of er tegen vecht, of deze ziekte overwonnen heeft. En we doen dit niet alleen! Samen met Team Obese en alle andere deelnemers die mee lopen weten we zeker dat we er iets moois van gaan maken."

Ook tijdens de strijd tegen de kilo's liepen Johanna en Wesley elke dag. "We liepen elke dag al tijdens ons Obesetraject en erna, maar nu de Samenloop er aan komt proberen we wel wat extra meters in de benen te krijgen", vertelt Johanna. "We zijn op het moment op vakantie en doen ook nu alles lopend. Ook als we thuis zijn lopen we wel meer dan we normaal doen als voorbereiding op deze Samenloop."


www.samenloopvoorhoop.nl/winterswijk

Meer berichten