Leerlingen van het Gerrit Komrij College nemen het geluid van voetstappen op tijdens een workshop verzorgd door Max Kuiper. Foto: Max Kuiper
Leerlingen van het Gerrit Komrij College nemen het geluid van voetstappen op tijdens een workshop verzorgd door Max Kuiper. Foto: Max Kuiper (Foto: )

'Soundtrack of Heimat' Winterswijk

WINTERSWIJK - 'Soundtrack of Heimat' is de naam van het project dat momenteel in het Euregio gebied tussen Arnhem en Münster wordt uitgevoerd. Op zes locaties in dit gebied worden Heimat films met inbreng van de bewoners samengesteld. Winterswijk en omgeving is een van deze locaties.

De afgelopen weken hebben drie muzikanten van het 'Soundtrack of Heimat' project onderzocht welke band bewoners van Winterswijk met hun dorp en omgeving hebben. Dit is gebeurd door interviews op straat of via telefoon, geluidworkshops die op het Gerrit Komrij College zijn gegeven en door ter plekke gemaakte foto's en films. Alle inbreng en informatie, ook reeds bestaand beeldmateriaal van Winterswijkers, wordt gebruikt om een film samen te stellen. De geluiden worden gebruikt in een live gespeelde soundtrack, in combinatie met percussie, accordeon, trombone en elektronica.

In Winterswijk is de film met live soundtrack te zien op zondag 26 mei, aanvang 15.00 uur, in de concertzaal van Boogie Woogie Cultuurcentrum aan de Roelvinkstraat 2. De toegang is gratis.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden