Expositie 'Max is weer thuis'

Algemeen

WINTERSWIJK - 'Max is weer thuis'. Onder deze titel start binnenkort een tentoonstelling met het werk van Max van Dam. Die tekeningen en schilderijen zijn van 14 oktober 2018 tot en met 19 maart 2019 te zien geweest in Wlodawa - bij Sobibor - in Polen. Daar vormde de tentoonstelling een onderdeel van de herdenking van de grote opstand, zeventig jaar geleden, in dat verschrikkelijke vernietigingskamp Sobibor. De Winterswijkse en Joodse kunstenaar Max van Dam werd kort voor die opstand vermoord in de gaskamers van dat kamp.

Speciaal voor die tentoonstelling in Wlodawa werd een veertigtal werken voorzien van nieuwe lijsten en speciaal ontspiegeld museumglas.
Onlangs keerde deze prachtige collectie weer terug in Winterswijk. Daarvan wordt een kortlopende tentoonstelling ingericht in de Wereld van Wenters in de Meddosestraat 38.

De opening vindt plaats op vrijdag 10 mei. Vanaf die dag is de tentoonstelling voor het publiek geopend en zal te bewonderen zijn tot en met 30 juni 2019. De Wereld van Wenters is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Inmiddels loopt er in de Museumfabriek tot en met 23 mei een expositie van portrettekeningen van leerlingen van vier basisscholen. De leerlingen hebben zich tijdens een workshop door Ine Bolk laten inspireren door tekeningen van Max van Dam. De Museumfabriek is gevestigd op Bedrijvencentrum Morsepoort, Laan van Hilbelink 6.10 en is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.30 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant