Wim Bennink. Foto: PR
Wim Bennink. Foto: PR (Foto: )

Unieke prestatie van WDV'er Wim Bennink (77)

WINTERSWIJK - In de week van 15-19 april werd in Wageningen voor de 15e keer het Open Nederlands Kampioenschap dammen voor Veteranen georganiseerd. WDV-er Wim Bennink was één van de negen deelnemers die alle toernooien meegedaan hebben.

Van de 88 deelnemers hadden maar liefst 72 dammers een hogere rating dan Wim Bennink. Er moesten acht wedstrijden gespeeld worden met op dinsdag, woensdag en donderdag een dubbele ronde. Een partij kon maximaal 5 uur duren. De gemiddelde duur van een partij was ca. 4 uur.
Van de acht tegenstanders waren er op papier zeven sterker dan Wim. Hij had een fantastische start met vier remises. In de vijfde partij maakte hij een rekenfout en moest het onderspit delven tegen zijn sterkste tegenstander.
Na in de zesde ronde weer een puntje gepakt te hebben volgden in de zevende en achste ronde overwinningen, waardoor Wim op de 34e plaats eindigde in het algemeen klassement. Hierdoor liet hij maar liefst 38 sterkere spelers achter zich.
In het klassement van spelers met en rating van 801-900 werd Wim eerste met negen punten. Zijn beste prestatie in de afgelopen 15 jaar. In 2018 en 2017 was hij ook eerste met acht punten.

Meer berichten