Gertie en Ada stellen hun tuin open. Foto: PR
Gertie en Ada stellen hun tuin open. Foto: PR

Voorjaarstuin in Oeding weer open

Algemeen

OEDING - Op tweede paasdag -22 april- stellen Gertie en Ada Leuvenink hun tuin weer open voor bezoekers. Momenteel is het een voorjaarstuin met veel vroege bloeiers maar ook de rest van het seizoen is het volop genieten. De tuin is landelijke gelegen en heeft een natuurlijke uitstraling. Ook de dieren hebben er een plekje. Belangstellenden zijn welkom aan de Böwingkamp 71 in Oeding- Duitsland, net over de grens bij Kotten.

De tuin is een gezamenlijke passie maar de taken zijn wel verdeeld. Ada is van de planten, zij kiest ze uit, bepaalt waar ze moeten staan en verzorgt ze. Gertie houdt de hagen bij, zorgt voor de vijver, het gras, en de moestuin. In de winter maken ze plannen voor nieuwe plantencombinaties of om ergens weer iets te vervangen. Zo zijn ze er het hele jaar druk mee.
Dit is al het negende jaar dat Ada en Gertie meedoen met de open tuin-zondagen.

Na tweede paasdag gaan ze ook nog elke vierde zondag in mei, juni en juli open. "Het is erg leuk om ervaringen uit te wisselen met de bezoekers, en we hebben er veel contacten aan overgehouden. We vinden het ook leuk om tuinen bij anderen te bekijken. Overal doe je weer ideeën op."
Gertie en Ada nodigen belangstellenden van harte uit om hun paradijsje te bekijken. De tuin is open van 10.00 tot 17.00 uur. Op een gezellig terras onder een pergola met klimplanten – of bij nat weer op de veranda - is koffie of thee verkrijgbaar. De entree is 2 euro (het geld wordt gedoneerd aan de Bassetstichting).
Groepen zijn op andere dagen op afspraak welkom tel: 06-13086424.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant