Draaien de stoelen voor Merel in The Voice Kids?

Merel in een van de stoelen van The Voice. Foto: PR RTL4
Merel in een van de stoelen van The Voice. Foto: PR RTL4 (Foto: )

WINTERSWIJK - Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar het is Merel Geerdink (11) uit Winterswijk gelukt om door te dingen tot The Blind Auditions van The Voice Kids. Vrijdag 8 maart is Merel te zien in de uitzending vanaf 20.30 uur bij RTL4.

Door Verona Westera

Het traject voor deelname begon al vorig jaar met het sturen van filmpjes naar The Voice Kids. Vervolgens moest Merel een flink aantal keren naar de studio in Hilversum voor de voorselectie. "Het heeft ons heel wat ritjes en treinreisjes naar Hilversum gekost. We kennen de weg inmiddels uit ons hoofd", vertelt moeder Cindy Geerdink. Maar uit alle honderden, of misschien zelfs duizenden inzendingen voor de populaire talentenjacht werd Merel geselecteerd om deel te nemen aan de blind auditions'. Zullen de coaches met hun stoelen draaien voor het Winterswijkse talent?
Want een talent kan ze, ongeacht de uitslag van The Voice, nu al genoemd worden. Merel schitterde al op de planken in theater De Storm en stond al vaker op andere lokale podia. Ook stond ze in het voorprogramma van Sandra Vanreys, van wie ze zangles krijgt. "Qua stijl en stem past een countryachtige stijl heel goed bij me", vertelt Merel. "Maar eigenlijk vind ik het leuk om van alle stijlen te zingen." Merel schittert ook in de voorstellingen van Jeugd Muziek theater Harlekijn. "Ze zingt altijd. We horen het thuis niet eens meer", lacht haar moeder. Merel speelt verder gitaar en ukulele en dans daarnaast ook nog eens. "Ze zong altijd al en vanaf haar achtste was ze vastbesloten om bij Harlekijn te gaan. Toen was ze nog te jong en heeft ze twee jaar gedanst. Nu zingt en danst ze in de voorstelling Footloose mee. Welke nummers ze zingt?... geen idee... ze zingt de hele dag alle nummer van de voorstelling door elkaar", aldus moeder Cindy.

Van zenuwen had Merel tijdens haar Blind Audition niet zo veel last. Ze werd door de zangcoaches van het programma goed begeleid. "Het was juist heel gezellig om mee te doen. Alle talenten probeerden elkaar zo veel mogelijk te steunen. We zijn toch een soort vrienden geworden", vertelt Merel enthousiast. "Alleen toen ik echt op het grote podium stond, toen begonnen mijn benen wel ineens te trillen, maar ik kon wel gewoon goed zingen, zoals ik had voorbereid." Voor moeder Cindy, vader Ronald en broer Thijs was de stress wat groter. Cindy: "Voor ons was het wel zenuwslopend, maar we zijn echt trots op Merel dat ze daar zo op dat grote podium stapt."
Merel hoopt dat de deelname aan The Voice Kids voor haar een opstap is naar een prachtige carrière in de muziek. "Ik wil wel graag na school verder in de muziek", legt ze uit. Haar droom? "Een vol Ziggo Dome, dat zou ik wel willen." Merel weet nog niet precies hoe ze dat voor elkaar gaat krijgen, maar ziet het wel zitten om in een band te gaan spelen. Op dit moment heeft ze nog geen band, dus bands die een goede zangeres zoeken, kunnen Merel een berichtje sturen.

Afgelopen vrijdag, net voor de vakantie mocht Merel pas op haar school, De Vlier, vertellen over deelname aan The Voice Kids. "Het was best moeilijk om er niet over te praten. Vooral als mensen tegen me zeiden 'je moet echt eens met The Voice meedoen'. En dat hoor ik heel vaak. Maar ja ik moest het nog stil houden."

Merel is met deze ervaring op het Voice-podium heel wat zelfverzekerder tijdens haar optredens. "Ik heb nu al zo veel geleerd van de coaches en meer zelfvertrouwen is voor mij het fijnste."

Wie meer wil zien van Merel kan haar op Facebook en Instagram vinden onder Merelsmusic.

Meer berichten