Afbeelding

Gerrit Komrij College wint tweede prijs bij Onderwijsprijs Gelderland

Algemeen

WINTERSWIJK - Trots zijn ze bij Gerrit Komrij College. Afgelopen donderdag 14 februari behaalde de school de tweede prijs bij de Onderwijsprijs Gelderland editie 2017-2019. Het Gerrit Komrij College was, samen met twee andere scholen voor voortgezet onderwijs, genomineerd voor de vakoverstijgende doorlopende leerlijn 'Reis naar Abstractie' die de school samen met Villa Mondriaan opgezet heeft voor leerlingen van groep 8 van de basisschool tot en met klas 6 van het voortgezet onderwijs.

De concurrentie bestond uit Het Candea College uit Duiven en het Stedelijk Gymnasium uit Nijmegen. Het Stedelijk Gymnasium ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor voor het project Intermezzo, een tussenklas voor hoogbegaafde leerlingen van de basisschool die nog niet klaar zijn voor het voortgezet onderwijs.

Lovend
De jury was lovend over het project 'Reis naar Abstractie', zo bleek uit het juryrapport:
'… De jury is onder de indruk van dit project. Het Gerrit Komrij College weet zich telkens weer te profileren met zijn artistieke aanpak. Kunst, theater, literatuur, het zijn centrale begrippen op deze school, waarmee het onderwijs zich voortdurend probeert te verbinden.
'Reis naar abstractie' past in die traditie. Het is een origineel en zeer uitgebreid project dat tot in de puntjes is uitgewerkt, in samenwerking met museum Mondriaan.

Mooie dag
Na de bekendmaking van de uitslag heerste er trots bij het Gerrit Komrij College en Villa Mondriaan die met ruim twintig personen naar het Provinciehuis in Arnhem getrokken waren om het project te presenteren en de uitslag te vernemen.
"Het was een mooie dag", vindt de initiatiefnemer van het project en cultuurcoördinator van het Gerrit Komrij College Sabrina Damen-Heesen. "Het mooiste vond ik nog de opmerking van een van de leerlingen die ons ondersteunde 'Mevrouw, ik was vandaag niet naar school, maar heb wel heel veel geleerd'."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant