Foto:

Voedselbank op bezoek bij Bargerpaske

WINTERSWIJK- Openbare basisschool Bargerpaske kreeg op dinsdag 13 februari bezoek van Theo Elzinga en Hans van der Boor van de Voedselbank. Niet om voedselpakketten af te leveren, maar om uit te leggen wat de Voedselbank doet en waarom dat nodig is. Het is het startsein voor de jaarlijkse activiteit van de leerlingen van de Bargerpaske voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de Voedselbank. Armoedebestrijding is één van de speerpunten van het gemeentebeleid en een gift aan de Voedselbank sluit daar mooi op aan.

Door onze verslaggever

Einddoel van het traject is een 'kleedjesmarkt' op zaterdag 2 maart in de hal van de school. Het is de bedoeling dat er – op een kleedje – spulletjes worden uitgestald om te worden verkocht. Leerkracht Hendrie Meinen maakt deel uit van de Werkgroep Goede Doelen, die uit leerkrachten en ouders bestaat. Hij kan goed in 'kindertaal' verwoorden dat het goede doel het ene jaar 'kort bij huis' is en het andere jaar 'verder weg'. Zo mocht Stichting Nina in 2016 al een cheque van ruim 2100 euro in ontvangst nemen.

Dit jaar dus 'kort bij huis', maar toch ook weer niet zó dichtbij voor de kinderziel. Theo Elzinga gaf een presentatie aan de groepen 5 t/m 8 om te vertellen wat de 'Voedselbank' doet en waarom het eigenlijk nodig is, dat er voedselpakketten worden uitgedeeld. Aandacht voor verspilling van voedsel en aandacht voor armoede. Met een klein afsluitend filmpje kregen de kinderen er een nog betere voorstelling van en konden zich inschrijven voor een activiteit.

Draaiboek
Het begint met een oproep aan alle kinderen van groep 1 t/m 8 om eens te kijken op de zolder, in de schuur of in de kast of er misschien nog spulletjes te vinden zijn, die goed verkoopbaar zijn: boeken, spelletjes, kinderkleding, speelgoed. Maar de deelnemers mogen ook zelf koekjes of andere lekkernijen bakken, die op 2 maart op de 'Kleedjesmarkt' kunnen worden verkocht.
Ben je niet zo'n held in de keuken, dan mag je ook helpen inzamelen, opbouwen, helpen met verkopen of koffie schenken. Maar misschien wel het belangrijkste is, dat de kinderen opa's, oma's, tantes, ooms, buren en andere belangstellenden meenemen om er een geslaagde actie van te maken met een opbrengst voor de Voedselbank om 'van te smullen'.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten