Van links naar rechts, Jeanet, Linda, Dénis, Peter, Johan en Marcel. De ezels zijn Luna en Sita. Foto: ©MAX.
Van links naar rechts, Jeanet, Linda, Dénis, Peter, Johan en Marcel. De ezels zijn Luna en Sita. Foto: ©MAX. (Foto: )

B&B van Jeanet en Johan te zien in programma Bed &Breakfast

WINTERSWIJK-HUPPEL - "Eerst wilde ik helemaal niet meedoen, maar uiteindelijk bleek het zo'n mooie ervaring dat ik het niet had willen missen." Jeanet is razend enthousiast over de deelname aan het televisieprogramma Bed & Breakfast. Haar B&B is op zondag 24 februari vanaf 20.20 uur te zien in het programma van Omroep MAX.

Door Verona Westera

In het programma bezoeken drie bed & breakfast eigenaren elkaars accommodatie. De stellen worden door de omgeving rondgeleid, maken een uitstapje en blijven bij elkaar logeren. Ze geven elkaar tips en beoordelen het verblijf. Jeanet en haar man Johan verbleven in een bed & breakfast in de gemeente Hellendoorn en in de gemeente Hof van Twente.

"Wij werden in september gebeld door omroep MAX of we mee wilden doen met dit programma", vertelt Jeanet. "Ik zag het niet zitten, want je bent er erg druk mee. Onze bed & breakfast moest de hele week afgeboekt worden. Daarnaast moesten wij natuurlijk naar de andere locaties toe. Uiteindelijk heeft Johan me overtuigd om toch mee te doen en ik ben nu heel blij dat ik dat gedaan heb", lacht de Winterswijkse.
De opnames zijn begin november geweest. "Het is precies zoals je het op televisie ziet. Je rijdt rond, dan mag je het briefje uit het dashboardkastje halen en weet je pas waar je heen gaat. Het was allemaal best bijzonder, met camera's in de auto en de cameraman op de achterbank."

Met de andere B&B eigenaren bleek er meteen een klik te zijn. "Het was gewoon superleuk. 's Avonds zaten we gezellig nog te kletsen met elkaar. Wij waren als laatste aan de beurt, dus we mochten nog niks vertellen over onze B&B. Dat was best lastig, want dat is toch wat we allemaal gemeen hadden, onze B&B. Maar we hebben het erg leuk gehad. Ook na de opnames zijn we nog een keer samen uit eten geweest en hebben we nog regelmatig contact met elkaar."

Over de boordelingen mag Jeanet niets vertellen. Ook over de uitjes bij de andere deelnemers mag ze nog niets loslaten. Maar uiteraard werd er gewandeld met de ezels. "We hadden prachtig weer, dus dat was mooi meegenomen."
Van de andere deelnemers kregen Jeanet en Johan ook tips. "Leuk dat je elkaar kan helpen, maar ik sta achter mijn B&B en ga geen drastische wijzigen doorvoeren naar aanleiding van het programma."

De Bed & Breakfast in de gemeente Winterswijk is vooral het ding van Jeanet. Johan ondersteunt haar als dat echt nodig is. "Daarom hoop ik wel dat ze de opnames uitzenden van Johan die sinaasappel perst. Dat doet hij anders namelijk nooit", besluit Jeanet lachend.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten