Acroteams onder leiding van  trainer Hans Neerhof. Foto: PR Penta Winterswijk
Acroteams onder leiding van trainer Hans Neerhof. Foto: PR Penta Winterswijk Foto: .

Knappe prestaties acroteams Penta Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 2 februari reisden zeven acro teams van Penta Winterswijk af naar Zwolle voor de 2e plaatsingswedstrijd van het C/D niveau. De dag begon de damesparen D senior. Als eersten mochten Danielle Hoefsmit en Kim ten Haken in actie komen. Met een score van 20,970 punten zijn ze op een zesde plaats geëindigd. Stephanie Hoefsmit en Yenthe Besschers eindigden op een achtste plaats in het eindklassement. Als laatste van deze paren waren Zoë te Brinke en Frederieke Hengeveld aan de beurt. Zij lieten een, vooral technisch, sterke oefening zien, waarmee zij een score van 22,470 kregen en een tweede plaats veroverden.

Het middagprogramma was voor het damespaar C senior en de damesgroepen D senior. Tjitske de Vries en Neve Smit lieten een veelbelovende balans oefening zien, zowel technisch als artistiek een hoge score. Zij hebben voor deze oefening dan ook 23,260 punten gehaald. In het laatste blok mochten zij de tempo oefening aan de jury tonen. Tjitske en Neve begonnen erg sterk aan deze oefening, helaas halverwege een val wat veel punten heeft gekost. Ze moesten genoegen nemen met 16,150 voor de deze oefening. Met een puntentotaal van 39,410 zijn zij als vijfde geëindigd.

Bij de damesgroepen kwamen Chantal ter Haar, Wencke Mengers en Filiz Karakoc als eerste in actie. Zij lieten een uitstekende oefening zien en pakten een gouden medaille. Jantine Kip, Floor te Brummelstroete en Marieke Pietersen hebben hun allereerste wedstrijd gedraaid als beginnend team. Dit team heeft een prima oefening getoond aan de jury, waarmee zij een puntenaantal van 21,230 haalden en een elfde plek in de wacht sleepten.
Ook voor Estelle Stemerdink, Derlinde Mengers en Nore Heesen was dit de eerste officiële wedstrijd bij de D senioren. Met een stabiele oefening hebben de meiden laten zien dat ze prima kunnen meekomen op dit niveau. Zij zijn heel knap vijfde geworden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant