Foto:

Afscheid van een 'bezige bij met een groot hart'

Annie van Huet Lindeman stopt na 12 jaar als vrijwilliger bij Panovenhuuske

Door Verona Westera

MEDDO - Afscheid nemen doet soms pijn. Dat merkte ook Annie Huet Lindeman-Meerdink afgelopen dinsdag. Na twaalf jaar vrijwilligster te zijn geweest bij zorgboerderij Panovenhuuske aan de Goossensweg in Meddo, nam de 75-jarige Annie afscheid. Zij werd door de eigenaren van de zorgboerderij Angela en Sjoerd, de medewerkers en de bezoekers in het zonnetje gezet. Daar had de bescheiden Annie geen rekening mee gehouden.

Gezellig zit Annie aan de keukentafel met de cliënten te keuvelen als haar man Henk verschijnt en blijkt dat Angela een speech heeft voorbereid en er cadeautjes voor haar zijn. Annie lijkt zich een beetje ongemakkelijk te voelen door alle aandacht die ze ineens krijgt voor haar inzet. Zelf vindt ze het allemaal niet zo erg bijzonder wat ze doet voor anderen. "Och joa, het is niet zo nödig um dat allemoal te meld'n", vindt Annie. Angela vindt het wel nodig om Annie even in het middelpunt te zetten. "Ik ken Annie al vanuit team 2 van Sensire waar we beiden in hebben gewerkt", vertelt ze. "Toen Annie 65 werd en met pensioen ging zijn wij hier ongeveer gestart met de zorgboerderij. Je zet iets op, maar dat kun je nooit alleen", vertelt Angela. "Mijn man Sjoerd had nog een baan toen hier de zorgboerderij van start ging. Annie heeft me geholpen vanaf het begin", aldus Angela. "En sindsdien komt zij elke week, meestal op de fiets, naar het Panovenhuuske om klaar te staan voor ons en de bezoekers van de boerderij. Ze steekt niet alleen de handen uit de mouwen, maar ze maakt ook een praatje, ze drinkt koffie met de bezoekers en Annie is er voor een luisterend oor of een arm om je heen. Klaar staan voor een ander dat zit
haar in het bloed. En haar man Henk doet wat dat betreft niet voor haar onder."

Als bedankje voor haar jarenlange inzet kreeg Annie kaarten voor een theatervoorstelling. Ook kreeg ze een mooie foto van zichzelf, terwijl ze in de moestuin aan het bonen plukken was. Maar het meest bijzondere geschenk vond Annie toch wel het boekje dat Angela voor haar had gemaakt met de persoonlijke boodschappen van de bezoekers van de zorgboerderij. Enigszins geëmotioneerd las Annie de berichtjes die voor haar geschreven waren. "Dit is misschien toch wel het mooiste cadeautje dat ik heb gekregen", vindt de Winterswijkse.

Annie is niet alleen vrijwilliger bij het Panovenhuuske. Ze is samen met haar man ook al 25 betrokken bij het (IKA) Interkerkelijke Kampcommissie Achterhoek, vanuit de kerk. Verder is ze gastvrouw bij Den Angang en is ze actief binnen de Pronsweide. Ook haar man Henk is actief als vrijwilliger. Hij rijdt onder andere op de electrocar van Marga Klompé. "Mooi werk hoor", lacht de 80-jarige Henk.

Annie en Henk gaan voorlopig even niets doen, zo is het plan, maar eigenlijk moet Annie alleen bij die gedachte al lachen. "Er komt wel weer
iets anders voorbij", lacht Annie. "Ach, er ligt thuis al een inschrijfformuliertje voor nieuw vrijwilligerswerk", voegt Henk toe. Henk en Annie hebben nu wat meer tijd voor elkaar. "Maar we gaan echt niet de hele dag bij elkaar op de lip zitten hoor. Dat is ook niet wat", maakt Annie meteen maar duidelijk. Ze heeft nu wel meer tijd voor hobby's. Dat zijn zingen bij een koor, de leesclub en gymnastiek.

Natuurlijk was er ter gelegenheid van haar laatste dag taart. Niet de taart die Angela bij de bakker had besteld voor het afscheidsfeestje, maar zelfgemaakte appeltaart van Annie.

"We zullen Annie ontzettend missen bij het Panovenhuuske en ik hoop dat zij met Henk toch nog regelmatig even op bezoek komt", besluit Angela.

Wie het leuk lijkt om op de zorgboerderij te komen helpen is erg welkom. Vrijwilligers kunnen contact opnemen via tel. 0622181570 of kijk op de site www.panovenhuuske.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden