Repeteren voor de Top2000-kerkdiensten. Foto: PR
Repeteren voor de Top2000-kerkdiensten. Foto: PR

Top 2000-kerkdienst on tour

Algemeen

AALTEN/LICHTENVOORDE/WINTERSWIJK - In de laatste dagen van het jaar staat op heel wat plaatsen de radio afgestemd op de Top2000. En ook beginnen Top2000 kerkdiensten steeds meer een begrip te worden. Sinds enkele jaren hebben heel wat kerken de uitdaging opgepakt om in een kerkelijke setting aan de slag te gaan met mooie liederen en goede onderhoudende teksten uit deze Top2000. Zo ook in de Achterhoek.

Dit jaar gaat de Top 2000 dienst 'on tour'. Het thema van dit jaar is: 'Vertrouwen'. Het begint met een woord, een verhaal en groeit uit tot een prachtig muzikaal project . Vertrouwen, het is een woord van toen en nu, met een oud Bijbelverhaal in een eigen setting. Centraal staat een verhaal over een sterke vrouw in de bijbel, Ruth.
Ruth reisde naar een ver land. Een land met een andere taal en gewoontes. Ze kwam in een andere cultuur met vreemde mensen om haar heen. Wat zou ze tegen haar familie hebben gezegd? Zou ze in deze tijd hebben geleefd dan kregen haar ouders misschien een appje met de tekst: 'Don't worry about me'. Het is de titel van één van de tien gekozen popsongs. 'Respect', 'Have a little faith in me' en het Nederlandstalige 'Open je ogen' staan ook op de lijst.

Vorig jaar deden onder andere Aalten en Lichtenvoorde aan de Top 2000 kerkdienst mee. Na het succes van vorig jaar met twee sprankelende kerkdiensten kon een vervolg niet uitblijven. Dit jaar is besloten om de krachten nog meer te bundelen met als resultaat: een heel groot Top2000 koor met live band, met kerkdiensten in Aalten, Lichtenvoorde en nu ook Winterswijk. De muzikale leiding is in handen van Johan Klein Nibbelink. De muziek bestaat uit zowel ballads als stevige popsongs. Dit staat garant voor volop afwisseling. De 'presentatoren' van deze Top2000 kerkdiensten zijn ds. Folkert de Jong in Aalten en ds. Hans Hinkamp in Lichtenvoorde en Winterswijk.

De kerkdiensten zijn op zondag 13 januari, 10.00 uur, in de Zuiderkerk in Aalten. En een week later: zondag 20 januari, om 10.00 uur in de Johanneskerk in Lichtenvoorde en om 19.00 uur in de Zonnebrinkkerk in Winterswijk. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant